Korona virüse karşı İran sınırının kapatılması talep edildi

Korona virüse karşı İran sınırının kapatılması talep edildi

İran'da korona virüs hastalığı taşıyan iki kişinin ölümü Van'da panik havası yarattı. Bir çok vatandaş sosyal medya üzerinden yetkililere seslenerek İran'dan Van'a geçişlerin kapatılmasını talep etti.

A+A-

İran'ın Kum şehrinde korona virüs salgınına yakalanan 2 kişinin hayatını kaybetmesi, Türkiye'nin İran'a açılan kapısı Van'da endişeye sebep oldu. Korona virüsün hızla yayılması nedeniyle korku yaşayan Van halkı sosyal medya üzerinden çağrı yaparak Kapıköy Sınır kapısının kapatılmasını yetkililerden talep ediyor. 

VAN HALKI ENDİŞELİ

İran'ın sınır komşusu Van'da yaşayan vatandaşlar, ölümcül virüsün şehirlerine gelmesinden dolayı endişe duyarken sınır geçişinin kapatılmaması halinde felaketin yaşanabileceği düşüncesinde.  

İRANLILAR EN ÇOK VAN'I TERCİH EDİYOR

İran halkı özellikle alışveriş ve gezi için kendilerine yakın mesafede olan Van'ı tercih ederken, her yıl yüz binlerce İranlı kente giriş yapıyor. İranlı turistlerin kente gelmesi Van halkını daha çok endişelendiriyor. Virüsün İran'da yayılması halinde Van başta olmak üzere tüm Türkiye'nin büyük tehlike altında olabileceği düşünülüyor.

VAN VALİLİĞİ ÖNCÜLÜĞÜNDE TOPLANDI

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez öncülüğünde İran'daki korona virüs ölümlerinin ardından acil durum toplantısı gerçekleştirildi. Şehirdeki yöneticilerin katıldığı toplantıda İran-Van Kapıköy sınır kapısında tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Buna göre sınır kapısına termal kameralar koyulacak ve sınırda görev yapan personelin maske ve ekipman kullanması sağlanacak. Yine sınırda sağlık odaları oluşturulacak.(Kaynak: Wanhaber.com)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.