Küçükkaya: Her iki tarafla da görüştüm

Küçükkaya: Her iki tarafla da görüştüm

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın katıldığı canlı yayının moderatörlüğünü yapan İsmail Küçükkaya, AK Parti'den ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen eleştirilere yanıt verdi: Yayından önce, partilerin isteği doğrultusunda her iki tarafla format, süre ve

A+A-

17 yıl aradan sonra iktidar ve muhalefet partisi adayları canlı yayında İstanbul Büyükşehir seçimi için karşı karşıya gelirken, AK Parti'den moderatör İsmail Küçükkaya'ya yönelik suçlamalar başladı. Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptıkları açıklamalarda, Küçükkaya'nın yayından önce Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesini sert bir dille eleştirdi. Binali Yıldırım, “Yüz yüze buluşma gayri ahlaki bir durumdur. Bu felakettir” dedi.

Bu suçlamalar üzerine Fox Ana Haber'e konuk olan İsmail Küçükkaya, Yıldırım'ın açıklamalarına yanıt verdi.

Küçükkaya “Yayın sırasında her iki adaya da sordum; bir şikayetiniz, bir anormallik var mı? diye. Her şey yolundaydı, teşekkür ettiler. Beni yayından sonra arayan ilk isimlerden birisi AK Parti'nin çok önemli bir ismi Naci Bostancı. Kendisi bana çok güzel bir yayın olduğunu söyledi. Biz kural dışı, etik dışı bir şey yapmadık. Son derece net, şeffaf bir yayın yaptık” dedi.

‘GÖRÜŞME İSTEĞİ PARTİLERDEN GELDİ'

Her iki adayla yayın öncesi görüşme isteğinin partilerden geldiğini vurgulayan Küçükkaya, şunları söyledi:

“Benim iki adayla görüşmem, partilerin genel başkanları tarafından bana tevdi edilen bir görevdi. Çünkü bu yayın 17 yıl aradan sonra yapıldığı için iki taraf da hassastı. Ben de neden adaylarla konuşmam gerektiğini sordum, ‘3 konu var. Format, süre ve soru sayısı' dediler. Ben de dedim ki bir dördüncü konu ekleyelim, üslup. Benim iki tarafla da görüşeceğim söylendi. Binali Yıldırım'ın danışmanıyla da uzun uzun görüştüm bir otelde, hatta yemek yedik. Sonra format, usul, süreyle ilgili konuları görüştük. Aslında İmamoğlu tarafı ile görüşmeden önce Yıldırım tarafının bilgilendirmesini yapmıştım. Binali Yıldırım'ın danışmanına bir tek şunu söyledim, ‘Ben 31 Mart akşamını sorarım' dedim. Zaten herkes bu sorunun sorulacağını bekliyordu, biliyordu.

‘YILDIRIM'I ARADIM'

Biraz önce Binali Yıldırım'ı aradım, telefonla konuştuk. ‘Programa yönelik itirazınız var mı' dedim, ‘Yok' dedi. Sorun nedir? deyince, “Onunla yüz yüze görüştüğünü söylemedin” yanıtını verdi. ‘Ben moderatörüm, bana güvendiniz' dedim. ‘Sen diyor onunla baş başa görüştün, benimle görüşmedin'. Bana iki genel başkan yardımcısı şunu dediler, soru sayısı, usul, soru başına süre ve format. ‘Siz dedim bunları bilmiyor muydunuz?' Ben zaten sizin danışmanınızla görüşüp bunları konuşmuşum. Orada size bir tuzak kuruldu mu yok. Bu sabah Uğur Dündar bile şunu yazdı; İsmail son derece zor bir yayın öncesi iki tarafla görüşmek gayet normal”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.