Kulak çınlaması nasıl geçer

Kulak çınlaması nasıl geçer

Çınlama ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir.

A+A-
Kimi insan kısa süreli ve hafif şiddette kulak çınlaması yaşarken, çınlama kimilerinde sürekli ve yüksek şiddetlerde seyredebiliyor. Birçok zaman tanısı konamayan ve psikolojik faktörlerden kaynaklanan kulak çınlaması, kimi zaman ciddi sağlık problemlerinin belirtisi olabiliyor. Bu yazımızda, daha kesin bir ilacı ve çözümü bulunamamış bu rahatsızlığı ele alacak; kulak çınlamasına ne iyi gelir, kulak çınlaması nasıl geçer.

Kulak Çınlaması Tedavisi
Çınlama ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Bu sebepten dolayı kulak çınlamasının süreklilik arz ettiği ve rahatsız edici boyutlara ulaştığı durumlarda bir kulak burun boğaz (KBB) doktoruna görünmek faydalı olabilmektedir. Bu durumda doktor bazı işitme testlerini yapacak ve çınlamanın bir hastalıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit etmeye çalışacaktır. Bu testler teşhis edilen hastalıklar, çoğunlukla iç kulak hasarına bağlı olarak gelişmekte, fakat ne yazık ki iç kulak hasarına bağlı bu tür hastalıklarda tedavi pek mümkün olmamaktadır. Doktorun tedavi yaklaşımına göre bazı durumlarda ilaç tedavisi uygulanmakta, psikoterapiden faydalanılarak damar genişletici ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçların temel fonksiyonu hücre yaşlanmasının etkilerini azaltmalarıdır.

Bir tedavi yöntemi olarak maskeleme de sıklıkla kullanılmaktadır. Maskeleme tedavisinde çınlamayı maskeleyen cihazlar işitme cihazına eklenerek hastaların çınlamayı duymaları engellenmeye çalışılır. Bu tedavi yöntemi pek çok hasta için uygulanmaktadır.

Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir
- Alkollü içeceklerden ve kahve gibi kafein içeren gıdalardan uzak durmak.
- Sigara içmemek (Bunun sebebi sigaranın içerdiği nikotin maddesinin iç kulaktaki yapılara kan akışını azaltmasıdır).
- Stresten ve aşırı yordunluktan uzak durmak.
- Düzenli olarak kullanılan ilaçların kulak çınlamasına olumsuz etki edip etmediğini öğrenmek ve olumsuz bir etkisi varsa bu ilaçları azaltmak.
- Düzenli olarak egzersiz yapmak.
- Boynu gerilmiş durumda bırakan bisiklet ve at binme gibi sporlardan kaçınmak.
- Dikkati başka noktalara dağıtarak kulak çınlamasına çok fazla odaklanmamak.
- Yüksek miktarda sese maruz kalmamak, zorunlu olunan hallerde kulak tıkacı kullanmak.
- Maden suyu tüketmemek.
- Çeşitli alternatif tıp yöntemleri kulak çınlaması tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bunlar arasında denenmiş ve kulak çınlamasına olumlu etki yapmış olanlar arasında,

1- Akupunktur
2- Homöterapi
3- Nöralterapi
4- Manyetik alan tedavisi (soft lazer)
5- OksijenTerapisi
6- Tai-Chi sayılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.