Kurbanlık sahiplerine müjde!

Kurbanlık sahiplerine müjde!

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ( TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Kurban Bayramı münasebetiyle yetiştiricilerin elinde kalacak olan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu tarafından değerinden satın alınacağını belirtti.

A+A-

Genel Başkan Çelik Bayram tatilini geçirmek üzere geldiği Van'ın Erciş ilçesinde önemli açıklamalarda bulundu. Dini bayramların önemine değinen Çelik, Kurban Bayramının manasını en iyi şekilde idrak ederek vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmesi temennisinde bulundu. Ülke genelinde 117 ruhsatlı hayvan pazarı, 18 hayvan borsası toplamda ise 135 ruhsatı hayvan satış notasında kurbanlık satışlarının halen gerçekleştirildiğini ayrıca, 59 il merkezinde hayvan pazarı, 15 il merkezinde ise hayvan borsası oluşturulduğunu, hayvan pazarı bulunmayan il ve ilçelerde de belediyelerin satıcılara ücretsiz yer tahsisi yaptığını anlatan Çelik, "Öncelikle idrak edeceğimiz Kurban Bayramının ülkemizin her karış toprağında huzur içinde geçmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Burada sektörümüz adına gururunu yaşadığımız durum şüphesiz ise Hazret-i İbrahim Allah'a olan sadakat ve tevekkülünü göstermek için oğlu Hazret-i İsmail'i kurban etmek istemiştir. Hazret-i İsmail (AS)'de, emre rıza gösterip büyük bir teslimiyetle bu teklifi kabul etmiştir. Hazret-i İbrahim (AS), Hazret-i İsmail'i (AS) tam kurban edecekken; Allah (CC) bu sadakat ve tevekkülün karşılığı olarak gökten bir koç indirmiş ve Hazret-i İbrahim'e (AS) koçu kesmesini emretmiştir. Dolayısıyla koçun Kurban Bayramının simgesi haline gelmiş olması da sektörümüz adına gurur vericidir. Küçükbaş hayvancılığı en iyi yerlere taşımak ise bizlerin boynunun borcudur'' dedi.

Yetiştiricilerin kurbanlık hayvanlarını satana kadar en iyi şekilde bakım ve beslemelerini yaparak vatandaşlara satmaları, helal kazancın bir göstergesi olacağını da anlatan Çelik, ‘'Vatandaşlarımızdan isteğimiz, kurban kesiminde ve sonrasında çevreye karşı duyarlı olmaları, çirkin görüntülere sebebiyet vermemeleridir. Çünkü bu kötü görüntüler maalesef İslam alemine mal edilmektedir. Bu görüntülere meydan vermeden lütfen usulüne uygun kurbanlarımızı keselim. Kesilen veya kesilmeyen hayvanların küpe numaralarının ise bayram sonrası mutlaka il ve ilçe tarım müdürlüklerine iletmelerini talep ediyoruz. Allah kestiğimiz kurbanları yüce katında şimdiden makbul ve kabul eylesin'' şeklinde konuştu.

"Elde kalan hayvanları değerince Et ve Süt Kurumu satın alacaktır"

Elde kalan hayvanların Et ve Süt Kurumunca değerlendirileceği hususunda önemli bir mağduriyetin giderileceğine de işaret eden Genel Başkan Çelik, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba yaptığı açıklamada; kurbanlıklarını satamayıp elinde kalan yetiştiricilerden değerince Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını ifade etmiştir. Bu durum sektörümüz adına bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. 260 bin küçükbaş hayvan yetiştiricisi ve aileleriyle birlikte 4-5 milyonluk bir kesim adına Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Temennimiz ise, yetiştiricilerimizin pazarlara sunduğu kurbanlıkların hepsi satmaları ve mağduriyet yaşamamalarıdır. Sayın Bakanımızın yetiştiricimizin mağduriyet yaşanmaması adına yaptığı bu açıklamayı gönülden destekliyor ve başta kendisine, Et ve Süt Kurumu mensuplarına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Kurban Bayramının bayram tadında geçmesi dileklerimle şimdiden İslam alemi ve tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum'' ifadelerini kullandı. (iha)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.