Kürt siyasetçi Adalet Bakanı oldu

Kürt siyasetçi Adalet Bakanı oldu

Türkiye'yi sert şekilde eleştiren bir siyasetçi olarak tanınan, madenci ve sendikacı bir aileden gelen Zuhal Demir, Belçika'da yeni kurulan Flaman Hükümeti'nde Adalet Bakanı oldu.

A+A-

 Belçika'da daha önce “Yoksullukla Mücadele ve Fırsat Eşitliği” politikalardan sorumlu devlet bakanlığı yapan Kürt siyasetçi Zühal Demir, yeni kurulan Flaman Hükümeti'nde Çevre, Turizm, Enerji ve Adalet Bakanı oldu.

Zuhal Demir'in üyesi olduğu Yeni Flaman İttifakı Parisi (NV-A) geçtiğimiz aylarda hükümetten çekilerek krize yol açmıştı.

Türkiye'yi sert şekilde eleştiren bir siyasetçi olarak tanınan, madenci ve sendikacı bir aileden gelen Zuhal Demir, Şubat 2017'den Aralık 2018'e kadar federal düzeyde yoksullukla mücadele ve eşit haklar bakanı olarak görev yaptı.

Belçika'nın en iyi üniversiteleri arasında bulunan KUL'de hukuk bölümünü bitiren Zuhal Demir, 2010 yılında ilk defa genel seçimleri kazanarak parlamentoya girmeyi başarmıştı.

Belçika'nın Limburg bölgesinden seçimlere katılan Zuhal Demir geçtiğimiz 26 Mayıs tarihinde yapılan genel seçimlerde 61 bin 444 oy aldı.

2015 yılında Flaman P-Magazine dergisi için Belçika Parlamentosu'nda fotoğrafçılara şeffaf giysiler ile poz vermesi tartışmaya yol açmıştı. (Kaynak: Euronews)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.