Kurtulmuş: Referandum çalışmalarına kısa süre sonra başlayabiliriz

Kurtulmuş: Referandum çalışmalarına kısa süre sonra başlayabiliriz

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, başkanlık sistemine geçmek üzere referandum hazırlıklarına başladıklarını açıkladı.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'da “Bal Festivali”ne katıldı. Festivalde konuşan Kurutulmuş, “Dolayısıyla önümüzde bir sandık görünüyor. Belki kısa bir müddet sonra bu meydanlarda referandumla ilgili kampanya çalışmalarına başlayacağız” dedi.

‘VEKİLLERİN KARARI YETMEYEBİLİR'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Arıcılık Araştırma Enstitüsü ile Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bal Festivali'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Kurtulmuş, Başkanlık sistemine geçişin denemesini yaptıklarını söyledi.

TBMM'de 367 milletvekili tarafından onaylansa bile referanduma gideceklerini belirten Kurtulmuş, “Çünkü çok önemli bir değişiklik, sadece milletvekillerimizin vekil olarak karar vermeleri yetmeyebilir. Böylesine önemli bir değişiklikte mutlaka asillerin de görüşüne müracaat etmek lazım” şeklinde konuştu.

‘ÖNÜMÜZDE SANDIK GÖRÜNÜYOR'

Referandumla ilgili kampanyaya kısa bir süre sonra başlayabileceklerini kaydeden Numan Kurtulmuş, “Dolayısıyla önümüzde bir sandık görünüyor. Belki kısa bir müddet sonra bu meydanlarda referandumla ilgili kampanya çalışmalarına başlayacağız” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Ordululardan referandumda destek istedi.

‘ÖNEMLİ OLAN İSİM DEĞİL GÜÇLENDİRİLMİŞ YÖNETİM'

Yeni sistemin adının “başkanlık” ya da “cumhurbaşkanlığı” olmasının önemli olmadığını dile getiren Kurtulmuş, güçlendirilmiş bir yönetime ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, “Bu çerçevede inşallah yürütmedeki iki başlılığı ortadan kaldıracak şekilde bu çalışma bitirilecek, parlamentoya getirilecek ve sizlerin önüne sunulacaktır. Böylece Türkiye'de etkin, süratli ve hızlı karar alan bir yönetim mekanizmasını kurmuş olacağız. Böylece Türkiye'nin siyaseten daha güçlü olmasını sağlayacağız” dedi.

Başkanlık sistemi ile “eyalet sistemi”ne geçileceği yönündeki iddiaları yalanlayan Kurtulmuş, birileri tarafından “bölünme” endişesi yayıldığını savundu. Kurtulmuş, başkanlık sisteminin Türkiye'yi daha fazla bütünleştirileceğini öne sürdü. (DHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.