Maçoğlu: Yarış bizimle HDP arasında geçiyorsa iyidir!

Maçoğlu: Yarış bizimle HDP arasında geçiyorsa iyidir!

Fatih Maçoğlu'ndan HDP sorusuna yanıt: Biz de kayyımdan alacağız! Bizim kazanımımız onların kaybı değil, onların kazanımı bizim kaybımız değil...

A+A-

Dersim'de belediye başkanlığına aday olan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, anketlerde HDP adaylarının gerisinde görünmesini değerlendirdi: “Bizim kazanımımız onların kaybı değil, onların kazanımı bizim kaybımız değil…”

Cumhuriyet gazetesinden Kayhan Ayhan'ın sorularını yanıtlayan Maçoğlu'nun açıklamalarından bir bölüm şöyle:

Sosyalist aday Alper Taş Beyoğlu Belediye Başkanlığı için yarışıyor. Düşünceniz nedir? 

Alper başkanın o sosyalist anlayışı ve halk meclisleri ile ilgili açıklaması önemliydi. ‘Halkı yönetime koyacağız' kelimesi. Terzi'den gelen 1970'lerin sonundaki o anlayışın bir ihtiyaç olarak görülmesi önemlidir. Alper başkanın seçilme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.

HDP'den teklif geldi mi? 

Hiçbir siyasi partiden, hiçbir kurumdan, dernekten, STK'den bana teklif gelmedi. Benim kurumum Sosyalist Meclisler Federasyonu. Diğer tarafta Devrimci Güç Birliği adında dost kurumlarımız var. Kurum bunlarla ilgili görüşmeler yapmış ama sonuçta bir araya gelemediler. Biz dost kurumlarla karnaval havası içerisinde yarışacağız.

HDP'den “biz burayı kayyımdan almak istiyoruz ancak Maçoğlu aday oldu” deniliyor? 

Biz de kayyımdan alacağız (gülüyor).

Son yapılan ankette HDP'nin gerisinde görünüyorsunuz? 

Bizimle HDP arasında geçiyorsa iyidir (gülüyor). O zaman hiç tartışmaya gerek yok. Çünkü bizim kazanımımız onların kaybı değil, onların kazanımı bizim kaybımız değil. Dost kurum dedim. Biz dostlarımıza zafer ilan etmeyiz. Biz zaferi dostlamızla paylaşırız. Bizim geleneğimizin bu konuda dostlarıyla samimiyeti nettir. Sadece bir kurum için değil Türkiye'de ki bütün demokrasi kuvvetlerinin tamamı için söylüyoruz.

SÖYLEŞİNİN TAMAMI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.