Madde Bağımlılığı Semineri

Madde Bağımlılığı Semineri

Hakkari'de Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği tarafından 'Sağlık, Spor ve Umut' Projesi kapsamında, 'Uyuşturucu ve uyarıcı maddenin zararları, madde bağımlılığı' seminer düzenledi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

HAKKARİ - Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Hakkari'de madde bağımlısı öğrencilerin ve gençlerin spora kazandırılması ve madde bağımlılığı ile ilgili farkındalığın artırılması için bir seminer düzenledi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda 'Sağlık, Spor ve Umut Projesi' kapsamında seminer düzenlendi. 13 gence verilen seminerde, uyuşturucu ve uyarıcı maddenin zararları, madde bağımlılığı ve bunlardan korunmanın yolları konularında bilgilenrimeler yapıldı. 

Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği yöneticisi ve proje koordinatörü Murat Adıyaman, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen Hakkari'de Sağlık, Spor ve Umut Projesi ile gençlere kayak eğitimi verdiklerini söyledi.

Seminerde söz alan Dr. Cem Çimen ise sigara, alkol ve diğer uyuşturucu maddelere bağımlılık ile ilgili sunum yaptıklarını belirterek, madde kullanımının önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Hakkari'nin İran ve Irak'a sınır komşusu olması ve burlardan uyuşturucu maddelerin geçişinin kolay olduğuna dikkat çeken Çimen, amaçlarının uyuşturucu madde kullanan gençleri tanımak ve onlara yardımcı olmak, uyuşturucu madde kullananlar ile müdahale etmek olduğunu söyledi.

Sigarayı ve alkolü bırakmak ile ilgili de bilgi verildiğini anlatan Çimen şunları söyledi: "Onları yönlendirmeye çalıştık. Katılımcı arkadaşlarla soru cevap şeklinde konu hakkında sohbet ederek spor yapmanın başka uğraşlarla ilgilenmenin bu maddeleri bırakmakta faydalı olacağından bahsettik. Bu maddeleri kullanmanın hiçbir sıkıntıyı gidermediğini aksine daha da fazla artırdığını hem ekonomik hem sosyal olarak hem de ailesel olarak her şekilde insanlara zarar vereceğinden bahsetmeye çalıştık “

Seminere katılan Reşko Doğa Sporları Derneği üyesi Mazlum Tekçe ise daha öncede sporla ilgilendiğini belirterek, madde bağımlılığı ile ilgili düzenlenen seminere katıldığını bu seminerin çok faydalı olduğunu belirtti.

h-2

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.