Maduro'dan hodri meydan: Erken seçim yapalım

Maduro'dan hodri meydan: Erken seçim yapalım

Venuzuela lideri Maduro, kendini geçici devlet başkanı ilan edip ABD'nin desteğini alan muhalefet lideri Guaido'ya meydan okudu. Maduro, Guaido'nun liderliğindeki Ulusal Meclis için erken seçim çağrısı yaptı, 'Kimin halk desteğine sahip olduğunu görelim'

A+A-

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendisini ‘geçici devlet başkanı' ilan eden Juan Guaido'nun başkanlığındaki ve çoğunluğu muhaliflerin elinde bulunan Ulusal Meclis'in (AN) yenilenmesi için erken seçim çağrısı yaptı.

Madurp, kendisinin yüzde 68 oy oranıyla kazandığı seçimlerin birinci yıldönümü dolayısıyla iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) mensuplarının düzenlediği mitingde konuştu. Venezuela lideri, ülkedeki krizin ana noktasını oluşturan krizin aşılması için seçimlere gitmeyi teklif etti.

‘BAKALIM KİM KAZANACAK?'

Maduro, “Son 5 yıldır meşruiyeti bulunmayan yegane yasama organını meşrulaştıracağız. Ulusal Meclis için erken seçime gidelim ve kimin halk desteğine sahip olduğunu görelim. Bakalım kimin halkta karşılığı var, bakalım kim kazanacak?” diye konuştu.

Maduro, muhalefet ile Norveç'in başkenti Oslo'da başlatılan görüşmelerin de Norveç hükümeti sayesinde gerçekleştirildiğini ve olumlu geçtiğini söyledi. (Dış Haberler)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.