Mahkûmlara af mı geliyor?

Mahkûmlara af mı geliyor?

Başbakan Yıldırım, yeni yönetmelikle 10 yıldan az hapis cezası bulunanların açık cezaevlerine nakli konusunda 'Cezanın süresi değil şekli değişiyor' açıklamasında bulundu.

A+A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'Genel af yok' açıklamaları sonrası Başbakan Binali Yıldırımda konu hakkında açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, 'disiplin cezaları işleyen mahkumlar kapalıdan açığa alınıyor' dedi.

"CEZANIN SÜRESİ DEĞİL ŞEKLİ DEĞİŞİYOR"

Başbakan Yıldırım, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin af tartışmalarını sorması üzerine, Yıldırım şunları söyledi:

Af nasıl olur? 10 yıl cezan var tamamen salıverilirsin af olur veya 3 yıla indirilir yine af olur. Burada kapalıdan açığa geliyor. Açığın anlamı şu: Orada cezaevinin çeşitli etkinlikleri var. Ayakkabı, mobilya yapıyorlar. Kesimhanesi var. Oradaki mahkumları meşgul etmek. Bir yandan da Ceza İnfaz Kurumu'na akar sağlamak için çalışıyorlar.

BİR YANLIŞ İÇERİSİNDE OLURLARSA HAKKI KAYBEDERLER

Dolayısıyla terörle mücadeleden ötürü biraz yer suçları var. O bakımdan terör, organize suçlar gibi önemli suçların dışında disiplin suçlarından hüküm giyen mahkumları kapalıdan açığa alıyorlar. Açık cezaevindeyken bir yanlış içerisinde olursa bu hakkı kaybediyor tekrar önceki konumuna geliyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.