Mahsur kalan hastalara, kar paletli ambulanslarla ulaşılıyor

Mahsur kalan hastalara, kar paletli ambulanslarla ulaşılıyor

Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan mahallelerde mahsur kalan hastalara, 112 acil servis ekipleri kar paletli ambulansla ulaşıyor.

A+A-

Son yılların en sert kış mevsiminin yaşandığı ve kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu Mersin'in yüksek kesimlerinde yaşayan vatandaşlar ulaşımda güçlükler yaşıyor. Bu bölgelerde yaşayan hastalara da sağlık ekipleri güçlükle ulaşabiliyor. Yolların kar ve fırtınadan kapalı olması nedeniyle 112 acil servisi arayarak yardım isteyenlerin imdadına ekipler, kar paletli ambulansla ulaşmaya çalışıyor. Geçit vermeyen bazı yolları karayolları ekiplerinin de yardımıyla paletli ambulansla aşarak ulaşan sağlık ekipleri, hastaya ilk müdahaleyi evinde yaptıktan sonra geldikleri araca bindirerek hastaneye götürüyor.

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, "İlimizde son yılların en çetin kış mevsimi yaşanıyor. İlimizin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yer yer bir metreye ulaşmış durumda. Mersin için bu durum olağan dışı. Fakat donanım ve ekip olarak bu duruma karşı hazırlıklıyız. Araç parkımızda bulunan kar paletli ambulansımız ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşmada en büyük yardımcımız. Birçok bölgede karayolları ekipleri ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Tüm gayretimiz olumsuz hava şartlarında vatandaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçmek. Son bir haftalık sürede olumsuz hava şartlarından etkilenen yirminin üzerinde vakaya müdahale ederek sağlık tesislerine ulaştırdık” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.