MEB'in ücretsiz kurslarında geleceğe hazırlanıyorlar

MEB'in ücretsiz kurslarında geleceğe hazırlanıyorlar

Yüksekova’da üniversite adayı öğrenciler, MEB tarafından hayata geçirilen ‘Öğrenci Destekleme ve Yetiştirme’ Programı kapsamında açılan ücretsiz kurslarda geleceğe hazırlanıyor.

A+A-

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu ‘Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları' kapsamında verilen eğitimle Yüksekovalı öğrenciler, kendilerini üniversiteye taşıyacak sınavlara hazırlanıyor.  

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce tahsis edilen üç katlı binada oluşturulan tam donanımlı 13 derslikte üniversite sınavlarına hazırlanan 400 öğrenci, haftanın her günü branş öğretmenleri tarafından verilen ücretsiz kurslara katılıyor.   

Dershanelerin kapatılmasının ardından alternatif olarak açılan kurslarda 26 öğretmen tarafından verilen Türkçe, matematik, geometri, coğrafya, felsefe, sosyoloji, tarih, fizik ve kimya dersleriyle üniversite'ye hazırlanıyor.   Destekleme ve yetiştirme kursu yetkilisi Osman Doğan, kursun üniversiteye hazırlanan öğrenciler için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Geçen sene öğrencilerin büyük bir kısmını kurstaki çalışma ve gayretlerle üniversiteye gönderdiklerini anlatan Doğan, şöyle konuştu:

"Bu sene kursa yoğun talep var. Binamızın kapasitesini dikkate alarak hafta içi ve hafta sonu olarak program yaptık. Bu iki program kapsamında 400 öğrenciyi alma şansımız oldu. Fakat bize yapılan başvuru sayısı bin 200, bin 300 civarında oldu. İlçede öğrenci potansiyeli fazla olduğu için bu imkanların biraz daha artırılması konusunda beklentilerimiz var."

Üniversiteye hazırlık sürecinde öğrencilere ihtiyaç duyulan her konuda destek sağladıklarını belirten Doğan, hafta içi sabahleyin öğrencilere ders verildiğini, öğleden sonra etüt ve soru çözüm çalışması yapıldığını ve hafta sonları da ayrı gruplara eğitim verdiklerini aktardı. Doğan, kurstaki öğretmenlerin mesai saatlerine bağlı kalmadan fedakarca çalıştığını vurguladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.