Meclis’te seçim heyecanı

Meclis’te seçim heyecanı

Meclis'in açılışıyla birlikte siyasi parti grup yönetimlerinde de değişiklik bekleniyor. En hareketli parti CHP olacak.

A+A-

TBMM açılışı için geri sayım başladı. 1 Ekim'de açılacak Meclis'in siyasi parti grup yönetimlerinde de değişiklik bekleniyor.

AK Parti'de 5 grup başkanvekili görev yapıyor. Grup Başkanvekilleri Bülent Turan, Mehmet Muş, Mustafa Elitaş'ın görevlerine devam etmesi beklenirken Naci Bostancı ve İlknur İnceöz'ün değişebileceği konuşuluyor.

CHP'de 3 grup başkanvekili görev yapıyor. Kulislere göre Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Levent Gök yeniden aday olmayacak. Özgür Özel'in yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılırken diğer iki koltuk için çok sayıda aday var. Kulislerde Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in isimleri konuşuluyor.

KADIN GRUP BAŞKANVEKİLİ BEKLENTİSİ

Meclis'te CHP ve MHP grubunda kadın başkanvekili bulunmuyor. CHP içinde eleştiri konusu olan bu durumun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na da iletildiği, Kılıçdaroğlu'nun da bu eleştiriyi haklı bulduğu konuşuluyor. Bu nedenle yeni dönem grup yönetiminde bir kadın grup başkanvekili olma ihtimalinin yüksek olacağı ifade ediliyor.

HDP VE MHP'DE DEĞİŞİKLİK YOK

Yeni yasama yılında MHP Grup Başkanvekilleri Erhan Usta, Erkan Akçay ile HDP Grup Başkanvekilleri Filiz Kerestecioğlu ile Ahmet Yıldırım'ın görevlerine devam etmesi bekleniyor.

NERGİS DEMİRKAYA- GAZETEDUVAR

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.