Meral Akşener İYİ Parti’nin oy oranını açıkladı

Meral Akşener İYİ Parti’nin oy oranını açıkladı

Bahçeli’nin gündeme getirdiği yüzde 10 seçim barajının düşürülmesiyle ilgili beklenti içinde olmadıklarını söyleyen Akşener, “Anketlerde oyumuz yüzde 20’ye yakın çıkıyor. Her şartta oy vereceğini söyleyen yüzde 13’lük bir kesim var” dedi

A+A-

İYİ Parti Basın Danışmanı Murat İde arayıp, “Cizre ve Şırnak'a gidiyoruz, gelir misin?” dediğinde, soruyu ikiletmedim. Doğrusu merkez sağ siyasetten gelmiş Meral Akşener'in bu illerde nasıl karşılanacağını çok merak ediyordum.

Ve tabii ki bunca yıkıntının arasında çok geniş güvenlik önlemleriyle ilerleyeceğimizi düşünüyordum. Öyle olmadı. Akşener, mütevazı ama içten bir topluluk tarafından karşılandı. Rutin kontroller dışında ekstra hiçbir önlem yoktu. Meral Hanım, sokaklarda, caddelerde özgürce yürüdü, dükkanlara girip çay içti, herkesle sohbet etti.
Kimi Kürtçe, kimi Türkçe… Dertlerini anlattılar. Kadınların ilgisi batıda olduğu gibi doğuda da farklı Akşener'e… Günün sonunda havalimanında konuştuk. İşte o röportaj:

İŞSİZLİK BÜYÜK SORUN

– Anadolu'yu gezmeye devam ediyorsunuz…

Bu beşinci ilimiz, sırayla İç Anadolu, Batı Anadolu, Karadeniz, Tunceli… Hepsine tek tek gideceğiz. Aynı bu şekilde gezeceğiz. Yani cümbür cemaat gürültüyle değil sakin sakin, insanlarla konuşarak, dinleyerek.

– Bir genç kız “Siz doğu ile batıyı bir tuttunuz” dedi.

Son dönemde siyasetçiler genellikle batıya, orta Anadolu'ya gitti ya da buraya gelirlerse, salonlarda yüksek güvenlikli toplantılar yapılıyor. Gördüğünüz gibi, halkla, esnafla beraber onları dinleyerek yürüyorum.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.