Merkel CHP ve HDP ile görüştü

Merkel CHP ve HDP ile görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel dün CHP ve HDP ile görüşmeler yaptı.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na referandumu soran Merkel'e HDP heyeti görüşmesinde ise, 'görüşmeniz gereken asıl kişiler burada değil' denildi.

Ankara ziyaretinde dün ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen Almanya Başbakanı Angela Merkel daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP heyeti ile görüşmeler yaptı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Almanya Büyükelçilik Rezidansı'nda bir araya gelen Merkel, 50 dakikalık bir görüşme yaptı. Merkel 15 Temmuz sonrası süreci ve referandumun OHAL koşullarında sağlıklı yapılıp yapılamayacağını sordu. Kılıçdaroğlu ise OHAL koşullarında sağlıklı bir görüşme yapılması konusunda endişeli olduklarını ancak bütün güçlerini kullanacaklarını ve hayır sonucu çıkacağına inandığını söyledi.

‘EŞBAŞKANLARIMIZ GÖRÜŞMELİYDİ'

HDP heyeti ile görüşme ise Almanya Büyükelçiliği'nde yapıldı. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede HDP adına HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve üç gün önce tahliye olan Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken katıldı. Görüşmede, edinilen bilgilere göre Merkel daha çok tutuklu milletvekilleri ve siyasetçileri sordu. Kendi talebi ile görüşmede yer alan İdris Baluken'e geçmiş olsun dileğinde bulunduğu öğrenilen Merkel, cezaevi koşullarını sorduğu öğrenildi.GazeteDuvar

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.