Meteorolojiden 30 ile acil uyarı

Meteorolojiden 30 ile acil uyarı

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk havalar, vatandaşa kışı yaşatmaya devam ediyor.

A+A-
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, Güney Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Manisa, Uşak, Kütahya ile öğle ve akşam saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Antalya merkez ve doğu ilçeleri, Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat), Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, Güney Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Manisa, Uşak, Kütahya ile öğle ve akşam saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Antalya merkez ve doğu ilçeleri, Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Yerel su baskını, ani sel, taşkın, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuzeyli yönlerden Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in batı kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat), Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, kara ve deniz ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde, doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah satlerinde Yalova, Bursa ve Bilecik ile akşam saatlerine kadar Kocaeli, gece saatlerine kadar Sakarya çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah satlerinde İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürütlülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Antalya il geneli ile öğle saatlerinde Adana, akşam saatlerinde Doğu Akdeniz'de kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgar; Batı Akdeniz'de sabah saatlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in batısında kuzey ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Ankara'nın kuzeybatı ilçelerinde yer yer kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Düzce, akşam satlerinden sonra Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde Çorum, Amasya ve Bayburt ile gece saatlerinde Orta Karadeniz'in yağmurlu, gece saatlerinde Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis görülmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar batısı ile akşam ve gece saatlerinde güney ve batısının yağmurlu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitilis, Muş, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde kuvvetli(20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis görülmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.