Muharrem Erkek: Erdoğan'ın mazbatasını da iptal edin

Muharrem Erkek: Erdoğan'ın mazbatasını da iptal edin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, tam kanunsuzluk gerekçsiyle Yüksek Seçim Kurulu'na başvurduklarını söyledi. Erkek, 'Eğer, 'Ekrem İmamoğlu'nun seçimi şaibelidir' diyorsanız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi de şaibelidir' dedi.

A+A-

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal gerekçesine dayandırdığı başvuru ile İstanbul'da yapılan tüm seçimlerin iptalini istedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP'nin itirazını iletmek için YSK'ya geldi. 24 Haziran seçimlerini işaret eden Erkek, “Bir şeyler olduysa eğer 24 Haziran'da da oldu” açıklaması yaptı.

Erkek şöyle devam etti; “Sayın İmamoğlu'nun mazbatasını iptal ettiyseniz sayın Erdoğan'ın da mazbatasını iptal etmek zorundasınız. 24 Haziran'da sandık kurullarında görev yapan tüm kişileri de incelemek zorundasınız.  Tam kanunsuzluk başvurusu yaptık. Tam kanunsuzluk başvurusunda süre kesinlikle aranmaz.”

Muharrem Erkek, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

ERDOĞAN'IN MAZBATASINI İPTAL ETMEK ZORUNDASINIZ: YSK demişti ki, benim için önemli olan seçmen iradesi. Ben onun iradesini sakatlayamam demişti. Bugün ne değişti? Sandık kurullarında görev yapan kişilerin, o sandıktan çıkan sonucu etkilediklerine dair somut bir delil, itiraz dilekçesinde ortaya konmadı. 31 Mart'tan sonra oylar yeniden sayıldı. Sonuç değişmedi, bu sefer başka iddialar ortaya atıldı. Kısıtlı seçmen, zihinsel engelliler, ölü seçmenler, sahte seçmenler dendi olmadı. En sonunda dendi ki, sandık kurullarında kamu görevlisi olmayan kişiler görev yaptı. 24 Haziran'da da görev yaptı. O zaman kanunun iradesi buysa, 24 Haziran seçiminin iptali gerektirir. Sayın İmamoğlu kararı doğruysa, sayın Erdoğan'ın da mazbatasını iptal etmek zorundasınız. Bunu biz değil, YSK ortaya çıkardı.

24 HAZİRAN'I İPTAL ETMEK ZORUNDASINIZ: Sandık kurulunda görev yapan başka ve memur üyelerin belirlenmesinde, seçmenlerin ve siyasi partilerin hiçbir müdahalesi yok. İstanbul'da görev yapan sandık başkanları ve görevlerini İmamoğlu mu belirledi? Siz nasıl seçmenin iradesini yok sayarsınız. İstanbul seçmeninin iradesini nasıl gözardı edersiniz? Ben seçmenin iradesine müdahale ederim diyorsanız, 24 Haziran'da çıkan sonuca da müdahale etmek zorundasınız. Eğer bu kararınız doğruysa, sayın Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını iptal ettiyseniz, Recep Tayyip Erdoğan'ın mazbatasını iptal etmek zorundasınız. İkisinde de aynı kurullar, aynı şartlar vardı. Milletin vicdanında adaleti tecelli etmesini istiyorsanız, 24 Haziran seçimlerini iptal etmek zorundasınız. İşte bunun için başvurduk.

CESURCA KARAR VERİLECEK Mİ? YSK'ya kesinlikle güvenmiyoruz, inanmıyoruz. Biz bu başvuruyu yaptık, çünkü 24 Haziran seçimlerinde de aynı durum söz konusu. Çünkü binlerce kamu görevlisi olmayan kişinin görev yaptığı çok açık. Büyük çoğunluğu 24 Haziran'da da görev yaptı. Biz önemli bir mesaj veriyoruz Türkiye'ye, bu mücedele demokrasi mücadelesidir. Ekrem İmamoğlu'nun ya da CHP'nin mücadelesi değildir. Demokrasiye inanmaktır, onun için bu başvuruyu yaptık. Bakalım inceleyebilecekler mi, cesurca karar verecekler mi? (GAzeteDuvar)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.