NATO'dan Türkiye'ye arabuluculuk önerisi

NATO'dan Türkiye'ye arabuluculuk önerisi

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Almanya ile Türkiye arasındaki Konya ziyareti krizinde devreye girdi. Stoltenberg, Alman vekillerin ziyareti için yeni bir öneri getirdi.

A+A-

NATO, Türkiye'yle Almanya arasında arabuluculuk önerdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in, Alman milletvekillerinin Konya'daki NATO üssünde görevli Alman askerlerini ziyaretleriyle ilgili anlaşmazlığa çözüm için NATO bünyesinde bir öneri getirdiği açıklandı.

Stoltenberg'in sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre genel sekreter, milletvekillerinin ziyaretinin Alman hükümeti adına değil, NATO çerçevesinde organize edilmesini önerdiği. Sözcü, “Genel Sekreter, parlamenterlerin Konya'yı NATO çerçevesinde ziyaret etmesini önerdi. Konya'daki üs hem Türkiye'nin desteklenmesi hem de IŞİD'e karşı operasyon açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Konya'daki erken uyarı sistemi donanımlı AWACS keşif uçaklarının mürettebatı kısmen Alman askerlerinden oluşuyor. Türkiye, Alman parlamento heyetinin Alman askerlerini ziyaretinin ertelenmesini istemiş. Benzer bir krizin İncirlik'teki Alman askerlerini ziyareti nedeniyle yaşanması sonrası Almanya bu askerleri Ürdün'e kaydırmıştı. (Dış Haberler)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.