O Saldırıya O Örgüt üstlendi

O Saldırıya O Örgüt üstlendi

Pakistan’ın Lahor kentinde bir çocuk parkına düzenlenen canlı bomba saldırısını Taliban'a bağlı Cemaat-ül Ahrar örgütü üstlendi. Örgüt saldırıyı Hrıstiyanlara yönelik gerçekleştirdiklerini açıkladı.

A+A-
BBC Türkçe'ninhaberine göre Pakistan'ın doğusundaki Lahor kentinde aralarında çocukların da bulunduğu 70'ten fazla kişinin öldüğü intihar saldırısını Taliban'a bağlı Cemaat-ül Ahrar örgütü üstlendi.
 
Saldırıyı üstlenen Cemaat-ül Ahrar'ın sözcüsü Ehsanullah Ehsan, Pakistan gazetesi Express Tribune'e açıklamasında "Paskalya'yı kutladıkları sırada Hristiyanlara yönelik düzenlen saldırının sorumluluğunu üstleniyoruz" diye konuştu.
 
Ehsan, "Başbakan Navaz Şerif'e, Lahor'a girdiğimiz mesajını vermek istiyoruz. Ne isterse yapabilir ama bizi durduramayacak. İntihar bombacılarımız saldırılara devam edecek" dedi.
 
Saldırıda ölen ve yaralananların çoğu kadın ve çocuklardı. Pakistan Devlet Başkanı saldırıyı kınadı hükümet de üç gün yas ilan etti.
 
Pakistan polisi, saldırganın Lahor'un güneybatısındaki Gülşen-i İkbal Parkı'nda çocukların oyun oynadıkları bölgeye gelerek üzerindeki bombayı patlattığını açıkladı.
Park, Paskalya kutlamaları için Hristiyan ailelerin de çocuklarıyla ziyaret ettiği mekanlardan biriydi.
 
Yetkililer yaralı sayısının 300 civarında olduğunu belirtirken Pencab valiliği sağlık danışmanı Salman Refik de ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini ifade etti.
Ambulans sayısının yetersiz olması nedeniyle yaralıların taksiler ve motorlarla hastaneye götürüldü. Yüzlerce kişi kan vermek için hastanelere akın etti.
 
Emniyet Müdürü Haydar Eşref parkın militanlar için 'yumuşak bir hedef' olduğunu söyledi.
 
Eşref, Pakistan bir 'savaş bölgesi' gibi olsa da, parka ilişkin herhangi bir uyarının olmadığını kaydetti.
 
Yerel televizyon kanalları, morglarda yer kalmadığı için cesetlerin hastane odalarında bekletildiğini aktardı.
 
Bir görgü tanığı, patlama sonrası kaos ve izdiham yaşandığını, aileler hızla kaçarken bazı çocukların ebeveynlerinden ayrı kaldığını söyledi.
 
Pakistan'ın Geo TV adlı kanalına konuşan bir diğer görgü tanığı da eşi ve iki çocuğuyla lunaparktaki bir panayıra giderken çok büyük bir patlama duyduğunu ve patlamanın etkisiyle yere düştüklerini ifade etti.
Reuters haber ajansına konuşan 30 yaşındaki Hasan İmran da "Patlamayla çıkan alevler o kadar yüksekti ki, ağaçların tepesine kadar çıktı. Cesetlerin havada uçtuğunu gördüm" dedi.
 
Lunapark dışında kalabalığı kontrol etmek ve düzeni sağlamak için ordu da görevlendirildi.
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.