Öğrenciler Yüksekova' da ki fabrikaları gezdi

Öğrenciler Yüksekova' da ki fabrikaları gezdi

Hakkari Üniversitesi Yüksekova Meslek Yüksekokulunda okuyan 70 öğrenci, ilçedeki su, süt ve yemek fabrikalarını gezdi.

A+A-

fotoicÖğrenciler, ilk olarak ilçenin Büyükçiftlik beldesinde bulunan Zey Su Üretim Tesislerini ziyaret etti. Burada suyun nasıl şişelendiğini ve paketlendiğini görme imkanı bulan öğrenciler, daha sonra ilçe merkezinde bulunan Baskın Süt ve Tat-San Yemek fabrikalarını gezdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Yüksekova Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Mustafa Güven Gök, "Yüksekova Meslek Yüksekokulu olarak girişimcilik, üretim yöntemleri ve kalite yöntemleri dersleri kapsamında öğrencilerimize teknik bir gezi yaptırdık. Bu pratik uygulamada, teorik olarak gördükleri derslerin grafik olarak da uygulamada nasıl gerçekleştiğini yerinde görsün istedik. Teknik gezimizin zaten asıl amacı buydu. Bu kapsamda ilk olarak Zey Su Üretim Fabrikasına gezdik. Bize üretimlerin nasıl yaptıklarını, suyun ilk şişe formundan şişeye nasıl dönüştüğünü, suyun nasıl paketlenip kolilendiğini basmak basamak öğrencilerimize anlattılar. Bu açıdan kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Baskın Süt Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Necip Baskın da, öğrencilere süt tesisini gezdirerek yoğurt, peynir, ayran gibi süt ürünleri hakkında bilgi verdi.

Ardından Yüksekova'nın tek yemek fabrikası olan Tad-San Yemek Fabrikası ziyaret edildi. Burada hijyen konusunda bilgiler alındı. Öğrencilere hijyen kuralları hakkında bilgiler veren Tad-San Yemek Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Selçuk da "Burada yaptığımız yemekleri Yüksekova'daki ve köy okullarındaki öğrencilere, düğün ve taziye evlerine veriyoruz." dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.