Öğrencilere müjde! O kural kaldırıldı

Öğrencilere müjde! O kural kaldırıldı

ÖSYM, binlerce öğrencinin sınavları kaçırmasına neden olan ’15 dakika kuralı’nı kaldırdı.

A+A-

İlk defa bu yılki YGS'de uygulanan kurala göre, öğrenciler sınav saatinde 15 dakika önce binada olmak zorundaydı. Örneğin saat 10.00'da başlayacak sınav için saat 09.45'te sınavın yapılacağı binanın kapıları kapatılıyor, daha sonra içeriye kimse alınmıyordu.

YGS sonrasında da bugüne kadar olan sınavlarda uygulanan kural nedeniyle binlerce öğrenci sınavı kaçırmıştı.

Kural kalktı

Hürriyet'ten Nuran Çakmakcı'ya konuşan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, kuralı kaldırdıklarını şu sözlerle duyurdu: “15 dakika kuralı kalktı. Adaylarımız 10.00'dan itibaren sınava giremeyecek. Yani 09.45 kuralını uygulamayacağız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi sınava başlama saati 10.00, bu saatten sonra gelenler alınmayacak.”

Sınav süresi uzadı

Sınav ücretlerinin 160 lira olduğunu hatırlataran Prof. Dr. Özer, bunu 120 liraya düşürdüklerini söyledi.

ÖSYM başkanı, üniversiteye giriş için YGS-LYS yerine getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) dair şu bilgileri verdi: “Sınavın usul ve esaslarını YÖK belirler. En kısa zamanda ayrıntılı açıklama yapılacak. Bu yıl sınavların süresi geçen yıl YGS'deki süreden fazla olacak. Birinci sınav 100 dakika civarında, ikinci sınav ise 160-200 dakika arasında olacak, 180 dakika da olabilir. Sınav için mart ayında başvuruları alacağız. Ramazan Bayramı sonrasında sınavı yapmayı planlıyoruz. İkinci oturumda açık uçlu soru olmaması için çalışıyoruz. Belki ilk sınavda Türkçe ve matematikte birer tane açık uçlu soru olabilir.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.