'OHAL sürecek, HDP'lilerin durumu sonbaharda belli olacak'

'OHAL sürecek, HDP'lilerin durumu sonbaharda belli olacak'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Suriye'deki duruma göre tutuklu HDP'lilerin durumunun sonbaharda yeniden değerlendirilebileceğini öne sürdü. 'Gelişmelerin seyri olumlu olursa önleri açılabilir ya da tam tersi olabilir' diye yazan Selvi, OHAL'in ise 2017

A+A-

Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'in başına geçmesinin ardından atılması muhtemele adımları ve izlenecek politikaları yazdı.

‘Normalleşme ve OHAL için kritik tarih' başlıklı yazısında OHAL'in 2017 yılı boyunca süreceğini yazan Selvi, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a ait olduğunu öne sürdüğü ‘referandum' ve ‘Suriye'deki durum' üzerine değerlendirmelere de yer verdi. Selvi, bu değerlendirmeleri kendisine kimin aktardığına dair bir kaynak belirtmedi.

Selvi'nin yazısının öne çıkan bölümleri şöyle:

… HDP'nin güçlü olduğu yerlerde oyları azalmasına rağmen gücünü korudu. Böylece bölgede bir kimlik ifade edildi. Bölge, HDP'yi hâlâ kendi kimliğinin bir ifadesi olarak görüyor.

…Öcalan, HDP'nin, hendek ve barikatlar konusundaki siyasetini yanlış buluyor. Kandil'in hendek ve barikatlar konusunda yanlış adım attığını düşünüyor ve bu durumun müsebbibi olarak onları görüyor. Ancak Suriye'deki kazanımları çok daha önemsiyor. Suriye'de uzun bir süre yaşadığı için bu mücadelenin Suriye'de attığı temellerin üzerine yükseldiğini düşünüyor.

…Sonbahardaki tabloya göre HDP'lilerin durumu yeniden değerlendirilebilir. Gelişmelerin seyri olumlu olursa önleri açılabilir ya da tam tersi olabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve Rusya'nın desteğiyle Suriye'de oluşturulmak istenen, “PKK koridoru”na odaklanmış durumda. Çözüm sürecini akamete uğratan gelişmelerin başında PKK'nın Suriye'deki kazanımları geliyordu. Suriye konjonktürü bu kez Türkiye'nin normalleşmesinin önündeki en önemli engele dönüştü. Giyotin gibi çift taraflı kesiyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.