Önder: Adaleti sağlayamazsak

Önder: Adaleti sağlayamazsak

Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin 16'ncı ayında anıldığı anmada konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, katilleri tanıdıklarını belirterek, 'Adaleti sağlayamazsak aldığımız nefes haram olsun” dedi.

A+A-

10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitirenler katliamın 16'ıncı ayında Ankara Tren Garı önünde anıldı. Anmaya, yaşamını yitirenlerin ailelerinin yanı sıra yaralananlar, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 EKİM-DER) temsilcileri, HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Müslüm Doğan, Mahmut Celadet Gaydalı, CHP Milletvekili Niyazi Nefi Kara da katıldı. 10 EKİM-DER Başkanı Mehtap Coşkun, 10 Ekim duruşmasının devam ettiğini anımsatarak, “Mahkemede konuştuk. Bildiklerimizi kayda geçirdik. Hiçbir detay sır olarak kalmamalı. Bu noktada tanıkların yardımı istiyoruz” dedi. Coşkun herkesi davayı sahiplenmeye çağırdı. 

'KATİLLERİ TANIYORUZ UNUTTURMAYACAĞIZ'

Sırrı Süreyya Önder de, buraya anıt yapılması için seferber olacaklarını ifade ederek, hayatını yitirenler için barışı bu topraklara getireceklerini söyledi. Hayatını kaybeden 101 canın ve yakınlarının barışın canlı bir anıtı olarak bu topraklarda gezeceğini vurgulayan Önder, “Alınları açık, yüzleri ak olarak gezecekler. Zulme karşı merhameti, katliamlara karşı insanlığı savunmanın onuruyla gezecekler. Barışı er ya da geç özgürlükle, demokrasi ile adaletle beraber getireceğiz. Katilleri tanıyoruz, unutturmayacağız. Adaleti sağlayamazsak içtiğimiz su, yediğimiz yemek aldığımız nefes bize haram olsun” diye konuştu.

'BARIŞ İÇİN CANLARINI VERENLERE BORCUMUZ VAR'

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ise, barış diyenlerin "hain", ölüm diyenlerin ise "kahraman" ilan edildiğini belirterek, şunları aktardı: "Bu bir akıl tutulmasıdır. Bizim burada hayatını kaybeden 101 cana borcumuz var. Buraya barış gelsin diye canlarını verenlere borcumuz var. Hiçbir zaman barış diyenlerin ‘hain' olarak nitelendirildiği bir ülkeyi hak etmiyoruz. Bize düşen canlarımız için, bu ülkeye barışı getirmek için daha çok ses çıkarmaktır. Daha çok mücadele etmektir. Buraya bir anıt yapılmalı. Bizim ülkemiz barışı hak ediyor.”  Anmanın ardından katliamın gerçekleştiği yere karanfiller bırakıldı. Kitle daha sonra 10 Ekim duruşmasının görüleceği Ankara Adliyesi'ne hareket etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.