Onlarca kurbanlık elde kaldı

Onlarca kurbanlık elde kaldı

Tekirdağ’da, Kurban Bayramı'nda kimi kurbanlık satıcıları umduğunu bulurken, kimisi ise satamadığı onlarca kurbanlık hayvanı beslemeye devam edeceğini söyledi.

A+A-

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde kurbanlık satışı için kurulan canlı hayvan pazarında bayramın sona ermesi ile onlarca kurbanlık elde kaldı. Hayvan pazarında kimi kurbanlık satıcıları umduğunu bulurken, kimileri ise onlarca hayvanı satamadı. Hayvan sahipleri, kalan kurbanlıkları seneye satabilmek için besleyeceklerini söyledi.

"Para kazanmasak da eğlendik"
Kurbanlık satıcısı Şakir Altıntaş, "Zarar ettik bu sene kurban iyi gitmedi. 30 tane çıkardık, elde 20 tane küçükbaş hayvanım kaldı. Bunlara içeride bakmaya devam edeceğiz. Umduğumuzu bulamadık. Bunlara tekrar seneye gelecek olan Kurban Bayramı için bakacağız. Kaderimiz bu, bu yılki şansımız budur. Allah bereket versin kaderimiz bu kadarmış. Para kazanmasak da eğlendik" dedi.

"Allah'a şükür umduğumu buldum"

Kurbanlık satıcısı Kadir Aksoy ise, "Allah'a şükür bu Kurban Bayramı'nda umduğumu buldum. Elimde sadece 4 tane kaldı. Onları da geri götüreceğiz bayramdan sonra tekrar satacağız" ifadelerini kaydetti.
Kurbanlıklarının yarısının kaldığını ifade eden satıcı Ümit Demirbaş ise, "Hepsi duruyor. Kuzuları verdik keçiler kaldı. 45 tane falan verdik elimde 42 tane kaldı. Umduğumu bulamadım. Bunları meraya salacağız başka yapacak bir şeyimiz yok. Seneye için, adak olur kısmet yani" diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.