Ortadoğu'ya asker gönderme planı Trump'a sunulacak

Ortadoğu'ya asker gönderme planı Trump'a sunulacak

Pentagon'un İran'a karşı Ortadoğu'ya 10 bin asker gönderme planını bugün Beyaz Saray'a sunacağı belirtildi. Amerikalı yetkililer, asker gönderme kararının 'savunma amaçlı' istendiğini öne sürüyor.

A+A-

ABD ile İran arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde, Pentagon'un Ortadoğu'ya yaklaşık 10 bin asker gönderme planının bugün Beyaz Saray'a sunacağı belirtildi. Amerikan basınına konuşan yetkililer, ‘potansiyel İran tehditlerine karşı savunmayı güçlendirmek istediklerini' öne sürdü.

İlk olarak CNN International'ın duyurduğu habere göre, henüz Amerikan yönetimi böyle bir karar almış değil. Beyaz Saray'ın söz konusu askerlerin tamamının veya bir kısmının gönderilmesini onaylayıp onaylamayacağı da bilinmiyor. Toplantının bugün yapılması planlanıyor.

‘CENTCOM İSTEDİ'

Asker gönderme talebinin Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) geldiği belirtiliyor. Amerikan haber ajansı AP, yetkililerin savunma gücü gönderilmesini istediğini, bölgedeki Patriot füzelerinin artırılmasının ve İran'ı gözlemleyebilmek için bölgeye daha fazla savaş gemisi gönderilmesinin de seçenekler arasında olduğunu duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump göreve geldiğinden bu yana İran'la gerilimi tırmandıran bir politika izliyor. Trump, nükleer anlaşmadan çekilip İran'a yeni yaptırımlar dayatırken, bölgeye savaş gemileri de gönderdi. Bununla birlikte, Trump'ın bölgeye bu kadar çok sayıda asker göndermek gibi ileri bir adım atmayabileceği yorumları da yapılıyor. (Dış Haberler)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.