Oruç tutan işçilerin sıcakla imtihanı

Oruç tutan işçilerin sıcakla imtihanı

Hava sıcaklığının gündüz vaktinde 34 derecelere ulaştığı Yüksekova’da oruç tutarak çalışan işçiler, iftar vaktini iple çekiyorlar.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoic

Yüksekova'da Ramazan ayının başlamasıyla birlikte hava sıcaklıklarını da hissedilir oranda arttı. Oruç özellikle'de çalışan işçileri olumsuz etkiliyor. En uzun günlerin yaşandığı bu Ramazan ayında havalarında ısınmasıyla birlikte işçileri de zor anlar yaşamaya başladı.

Bu yıl yaz mevsiminin en uzun günlerine denk gelen ramazan ayı özellikle açık alanlarda ve sıcak ortamlarda çalışanlar için daha zorlu geçiyor. Vücutta oluşan sıvı kaybına gündüz süresinin uzunluğu eklenince açık alanlarda çalışanlar, kapalı mekanlarda çalışanlara göre daha güç koşullarda oruçlarını tutmaya çalışıyorlar.

Oruç tutan işçilerden Cemal Çapan,” Hava sıcaklığı ve çalışmanın etkisi ne kadar zorlasa da orucumuzu yememeye çalışıyoruz, Allah güç veriyor” şeklinde konuştu.

Bu yıl Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi nedeni ile zorlandıklarını ifade eden işçilerden Halit Sürücüoğlu ise”, Susuzluk nedeni ile bazı arkadaşlarımız oruç tutamıyor, bizim açık hava'da güneş altında çalışmamız gerçekten çok zor. Günde 9 saat çalışıyoruz, Allah izin verirse tüm zorluklara rağmen mübarek Ramazan ayını atlatacağız” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.