Oyun oynayarak binlerce lira kazanıyorlar

Oyun oynayarak binlerce lira kazanıyorlar

Son yıllarda izlenme sayısı gittikçe artan çevrimiçi oyun yayıncılığı yüksek gelirli bir meslek haline geldi. Oyuncular, ciddi miktarda paralar harcayıp kurdukları bilgisayar sistemleriyle canlı yayın yaparak binlerce lira kazanıyorlar.

A+A-

Son birkaç yılda popüler hale gelen e-spor ve e-spor yayıncılığı, dünya genelinde olduğu kadar Türkiye'de de büyük ilgi görüyor. Oyuncular bilgisayarda oyun oynarken bir yandan da canlı yayın yapıyor. Oldukça fazla izleyiciye sahip olan bu yayıncılara, izleyiciler istedikleri miktarda bağış yapabiliyor. İzleyici bağışlarının dışında sponsorlar tarafından da desteklenen yayıncılar, oyun oynayarak ya da izleyici ve aboneleriyle sohbet ederek binlerce lira kazanabiliyor.

“Aylık gelirim 3 bin ile 7 bin lira arasında değişiyor”

Oyun yayıncılarından biri olan ‘Alfa' oyuncu isimli Eskişehirli Metin Çayhan, 2.5 yılı aşkın süredir bu sektörün içinde olduğunu anlattı. İlk önce hobi olarak başlamıştığını belirten Çayhan, "Ama daha sonra çok vaktimi almaya başlayınca iş olarak devam etti. Şu anda tüm geçimimi bu iş sayesinde yapmaktayım. Gördüğünüz gibi sistemim bu şekilde. Sistemimizi zamanla imkânlar dâhilinde arttırmaya çalıştık. Kötü bir bilgisayarla başlamıştım. İnternetim kötüydü, bu eve de zaten internet için taşındım. Sistem de yavaş yavaş büyüyerek devam etti. 10 bin liralık bir kredi çektim. Diğer bilgisayardan aldığım parçalarım var. Şu anda toplam 15 bin liraya yakın zararı var bana herhalde, daha da fazla olabilir bilmiyorum. Sponsorlardan bir gelirimiz var ama dediğim gibi benim şu anda sponsorum olmadığı için sponsorlardan sabit bir gelir imkânı elde edemedik. Bunun yanında izleyicilerimiz sağ olsun; izleyiciler yayını beğendiği zaman, yayıncıyı desteklemek istedikleri zaman, diğer yayıncı arkadaşlar için de aynı, bahşiş usulü bize destek veriyorlar bütçelerine göre. Öğrenci olan 2 lira destek gönderiyor, durumu iyi olan 20 lira atabiliyor, 30 lira atabiliyor. Yani o anki kişilerin hem ruh haline hem de maddi durumuna göre değişkenlik gösteriyor. Ben şu anda 112 bin takipçideyim. Ortalama izleyicim 200'le bin arası değişkenlik gösteriyor yine. Saatine göre, kişilerin müsaitliğine göre. Aylık gelirim de 3 bin ile 7 bin arasında değişiklik gösteriyor” şeklinde konuştu.(İHA)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.