Peşmerge güçleri tek çatıda birleştirilecek

Peşmerge güçleri tek çatıda birleştirilecek

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) Peşmerge Güçleri’nin birleşmesi için oluşturulan 35 maddelik plandan 13’ünün uygulandığı belirtildi.

A+A-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bir süredir anlaşmazlık yaşanan Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), hükümetin kurulması, Kerkük meselesi ve Bağdat ile ilişkiler konusunda iş birliği için 4 Mart tarihinde anlaştı.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yawer, 6 Mart'ta düzenlenen 6'ncı Süleymaniye Buluşması'nda yaptığı konuşmada bu anlaşmanın Peşmerge Bakanlığı'nda reforma gidilmesini içerdiğini bu reformun önemli adımlarından birinin de Peşmerge Güçleri'nin tek çatı altında birleştirilmesi olduğunu söyledi.

35 MADDELİK PLAN

K24'ün haberine göre Peşmerge Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışma 35 maddelik bir plan içeriyor. Buna göre KYB'ye bağlı 70 Birlikleri ile KDP'ye bağlı 80 Birlikleri'nin tek çatı altında toplanması amaçlanıyor.

13 MADDE HAYATA GEÇİRİLDİ

K24'e konuşan Peşmerge Komutani Amid Hejar, “Peşmerge Güçleri'nin birleştirilmesi projesi adımları iyi bir şekilde devam ediyor. 35 maddelik planın 13'ü şimdiye kadar uygulandı” dedi.

KOMİSYON KURULDU

Koalisyon güçlerinin Peşmerge Güçleri'nin birleşmesine destek olduğunu söyleyen Hejar, Peşmerge Güçleri'nin birleşmesi planının uzun soluklu olduğunu ve süreci takip etmesi için bir komisyon kurulduğunu belirtti.

Hejar, ABD, İngiltere ve Almanya'nın sürece destek olduğunu Hollanda'nın da askeri danışmanlar yoluyla sürece destek olma kararını aldığını ifade etti.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.