Pilates sonrasında genç kadının beyin sıvısı dışarı sızdı

Pilates sonrasında genç kadının beyin sıvısı dışarı sızdı

Pilatesin birçok faydası var ve saymakla bitmiyor... Ancak İngiltere'de bir kadında inanılmaz bir rahatsızlığa yol açtı. Uzun süren testler sonucunda genç kadının kafasındaki sıvının beyninden sızmasına neden olduğu anlaşıldı.

A+A-

Londra'da yaşayan ve ismi açıklanmayan kadın pilates dersine gitmeye başladı. Derste bir hareket sonrasında, kafasında ani bir ağrı hissetti ama kafasını hiçbir yere çarpmamıştı. Dersten çıktıktan sonra da uzandığında artan bir ağrı devam etti. Derslere devam eden 42 yaşındaki kadının ağrıları da gittikçe kötüleşti. Doktora giden genç kadına kas gevşetici ve birkaç ağrı kesici yazıldı, kendisine de boyun kaslarını fazla zorladığı söylendi. Birkaç seans da fizyoterapi gördü.

Ancak yine de ağrılar devam ediyordu. Daha detaylı testler için London Kings College'a başvuran genç kadının beyni koruyan sıvısının omurgadan dışarı sızdığı anlaşıldı. MR sonuçlarını gören doktorlar bazen pilates hareketleri sonrasında serebrospinal sıvıda böyle sızıntılar olabileceğini ve bunun çok tehlikeli olduğunu belirtti.

Hasta ise bu şekilde yaralanan ilk insan olarak literatüre girdi.(hürryet)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.