Piyango'ya ilgi yüzde 43 azaldı

Piyango'ya ilgi yüzde 43 azaldı

Milli Piyango İdaresi’nce düzenlenen şans oyunlarına ilgi düştü. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın verdiği bilgiye göre şans oyunlarına ait bilet-kolon adedi 15 yılda yüzde 43.5 düştü.

A+A-

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, şans oyunlarını oynayan kişi sayısı, şans oyunlarında Türkiye'nin dünya sıralamasındaki yeri ve şans oyunlarının yıllara göre dağılımını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Tanal'ın önergesine yanıt veren Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın verdiği bilgiye göre, Milli Piyango İdaresi'nce düzenlenen şans oyunlarına ait satılan bilet-kolon adedi 2002 yılında 3 milyar 160 milyon, 413 bin 753'tü. Bu rakam 2016 yılında 1 milyar 784 milyon 355 bin 671 oldu. 2017 yılı Kasım ayı itibariyle ise bu sayı 1 milyar 511 milyon 177 bin 722 olarak gerçekleşti. Bakan Ağbal'ın açıkladığı veriler şans oyunları oynama sayısında yüzde 43.5'lik bir azalma olduğu anlamına geliyor.

OYNAYAN SAYISINI TESPİT ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Bakan Ağbal, şans oyunu oynayan ülkeler sıralamasında Türkiye'nin kaçıncı olduğuyla ilgili ellerinde veri olmadığını belirtirken, şans oyunlarını oynayanların sayısının da tespitinin mümkün olmadığını açıkladı.

Türkiye Varlık Fonu'na devredilen Milli Piyango İdaresi, aralarında Milli Piyango, On Numara, Şans Topu, Süper Loto'nun bulunduğu çok sayıda şans oyunu düzenliyor. Milli Piyango son yılbaşı çekilişi öncesi de gündeme gelmiş, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nca yapılan “Şans faktörüne dayalı oyunlar kumardır ve haramdır” açıklaması tartışma yaratmıştı.(Duvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.