Plakalarda yeni dönem!

Plakalarda yeni dönem!

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul, 1 Ocak 2018 tarihinde Türkiye genelinde uygulanacak olan yeni mühür sisteminin her anlamda olumlu olduğunu belirterek, 'Bu sistem hem vatandaş açısından hem de bizim açımızdan sağlıklıdır”

A+A-

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası, Emniyet Genel Müdürlüğü ve darphane ortaklığıyla plakalarda yeni mühür sistemine geçiliyor.

1 Ocak 2018 tarihinde Türkiye genelinde plaka basımı yapılan kurumlarda uygulanmaya başlayacak olan yeni mühür sistemi, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın'ın talimatı ile tüm Türkiye'de ki plaka basımı yapılan yerlere ulaştırılmaya başlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul, kendilerine yeni sistem mühür ve belgelerin ulaşmasıyla birlikte yılbaşını beklenmeden yeni mühürle işlem yapılmaya başlandığını belirterek, “Oda olarak yaklaşık 5-6 ay önceden mührümüzü aldık ve çalışmalara başladık. Gerçekten bu yapılan işlem hem vatandaş açısından hem de bizim açımızdan sağlıklı bir işlemdir. Bu konuda herkesin aracının plakasını artık resmi olarak yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü dışardan yapılan plakaların çoğu nahoş olaylarda karşılaşılan araçlardan oluyor. Vatandaşlarımız böyle bir durumla karşılaşmamak için gelip odalarda plakalarını yaptırsınlar ve plakalarına özen göstersinler. Nihayetinde plaka aracın kimliğidir” dedi.

Yeni sistemle ilgili herkesin üstüne düşen görevi yapması gerektiğinin altını çizen Tuğrul, “Bu herkesin vatandaşlık görevidir. Herkes ne olursa olsun üzerine düşen görevi yapmalıdır. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.(iha)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.