'Pompeo Kaşıkçı kaydını dinlemedi'

'Pompeo Kaşıkçı kaydını dinlemedi'

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü ana ait olduğu belirtilen ses kaydını dinlemediğini söyledi. Sözcü, “Pompeo böyle bir kayıt dinlemedi, dinlemesi uygun olmazdı” dedi.

A+A-

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, haftalık basın toplantısında Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruları yanıtladı. Nauert, Pompeo'nun haftasonu Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'la telefonda görüştüğünü, ABD'nin beklentisinin olayda rolü olanların hesap vermesi yönünde olduğunu yineledi. Sözcüye Pompeo'nun Türkiye'nin elinde olduğunu iddia ettiği ve Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ana ait olduğu belirtilen ses kaydını dinleyip-dinlemediği soruldu.

Sözcü, “Pompeo böyle bir ses kaydı dinlemedi, üst düzey bir diplomat olarak kaydı dinlemesi uygun olmazdı” yanıtını verdi, neden uygun olmayacağı konusunda ise ayrıntı vermedi. Heather Nauert, ABD'nin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kendi verilerini topladığını ve birçok kaynaktan gelen bilgileri değerlendirdiğini vurguladı.

HAMAS'I KINADI, İSRAİL'İ SAVUNDU

Basın toplantısında İsrail ve Gazze arasında yükselen gerilim de gündeme geldi. Nauert, Gazze'den İsrail'e roket saldırılarını kınadı, “Bu saldırılar durmalı. İsrail'in kendini savunma hakkına destek veriyoruz” diye konuştu. İsrail'in, Gazze'de gerilimin yükselmesinden hemen önce düzenlediği gizli operasyon konusunda ise yorum yapmaktan kaçındı. (Amerika'nın Sesi)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.