Pompeo'ya Ankara'da Kaşıkçı kaseti dinletilmiş!

Pompeo'ya Ankara'da Kaşıkçı kaseti dinletilmiş!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürüldüğüne kanıt gösterilen ses kaydının, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya Ankara ziyareti sırasında dinletildiği öne sürüldü. ABD Dışişleri Bakanlığı ise bunu yalanladı.

A+A-

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürüldüğü suçlaması, Türkiye'nin elinde olduğu belirtilen ses kaydında düğümlenmiş durumda. Kaydın bazı bölümleri Yeni Şafak gazetesi tarafından yayımlanırken, ABD Başkanı Donald Trump bu kanıtı Türkiye'den talep ettiklerini açıklamış, Batı basını da kaydın gerçekliğinden emin olunması için kamuoyuna açıklanması çağrısı yapmıştı.

‘SES KAYDININ DÖKÜMÜNÜ VERDİK'

Şimdi, kayıtla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Amerikan haber sitesi ABC News'a konuşan bir Türk yetkili, ses kaydının Ankara ziyareti sırasında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya dinletildiğini söyledi. Buna göre, Pompeo çarşamba günü Ankara temaslarında cinayet anını belgeleyen kaydı dinledi; ABD'li bakana kayıttaki konuşmaların bir dökümü de verildi.

TRUMP BU YÜZDEN Mİ TAVIR DEĞİŞTİRDİ?

ABC News haberinde, Trump'ın dün Washington'a dönen Pompeo ile görüşmesinden sonra “Kaşıkçı öldürülmüş görünüyor” dediğine ve ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin'in de bu görüşmeden sonra Riyad ziyaretini iptal ettiğine dikkat çekildi.

ABD DIŞİŞLERİ YALANLADI

Ancak Pompeo'nun Trump'a ilettiği bilinmezken, ABD Dışişleri Bakanlığı da bu iddiayı yalanladı. Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, “Bakan Pompeo Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin ne bir ses kaydı dinledi, ne de bir döküm gördü” dedi. Pompeo'nun kendisi de Ankara dönüşünde ses kaydını duyup duymadığı sorulunca “Bu konuda diyecek bir şeyim yok” demişti.

Şimdi gözler, Suudi Arabistan ile ABD'nin bundan sonra atacağı adıma çevrilmiş durumda. (Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.