Putin: IŞİD 700 kişiyi rehin aldı

Putin: IŞİD 700 kişiyi rehin aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IŞİD'in Fırat'ın güneyinde yaklaşık 700 kişiyi rehin aldığını açıkladı. Putin bu kişilerin bazılarının Amerikan vatandaşı olduğunu duyurdu. Rus lider, örgütün her gün 10 kişiyi öldürme tehdidinde bulunduğunu da söyledi

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IŞİD'in Fırat'ın güneyinde 700'e yakın kişiyi rehin aldığını söyledi. Putin, bu kişilerin bazılarının ABD ve Avrupa ülkelerinin  vatandaşı olduğunu belirtti.

‘HER GÜN 10 KİŞİYİ ÖLDÜRME TEHDİDİ'

Rus lider, IŞİD'in bu kişilerden bazılarını öldürdüğünü ve her gün 10 kişiyi öldürme ültimatomu verdiğini söyledi. Ancak IŞİD militanlarının ne talep ettiğine dair ayrıntı vermedi. Putin, “Ültimatomlar verdiler, belirli talepleri oldu ve bu ültimatomlar yerine getirilmezse her gün 10 kişiyi öldüreceklerini söylediler. Bir önceki gün 10 kişiyi öldürdüler” dedi.

Valday Tartışma Kulübü'nde konuşan Rus lider IŞİD'in ‘Suriye'de ABD'nin ve ABD destekli güçlerin kontrolündeki bölgedeki varlığını artırdığını' da söylerken, Washington veya bölgede operasyon düzenleyen Suriye Demokratik Güçleri (SDG) bu iddialar hakkında henüz açıklama yapmış değil.

EL BAHRA KAMPINDAN MI REHİN ALINDILAR?

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'in Deyrül Zor vilayetinin Hajin kasabası yakınlarında SDG kontrolünde bulunan El Bahra sığınmacı kampına cuma günü saldırdığını, çok sayıda kadın ve çocuğun rehin alındığını iddia etmişti. Gözlemevi, rehin alınanların sayısını 250 olarak vermişti.

Rus ajansı TASS ise dün, IŞİD'in 13 Ekim günü Deyrül Zor'daki bir sığınmacı kampına saldırarak 700 kişiyi rehin aldığını duyurmuştu. Ajansın haberinde, militanların yaklaşık 130 aileyi kaçırarak Hajin kentine götürdüğü belirtiliyordu.

‘ABD İran'a Suriye politikası dayatamaz'

Putin konuşmasında, ABD'nin İran'ın Suriye'den çekilmesi yönündeki talebini de eleştirdi. Rus lider, “İran'ın Suriye'den çıkmasını isteyenler, kendilerinin Suriye'nin iç işlerine karışmayacağını garanti etmeli” dedi. Putin, İran'ı Suriye'den çekilmeye ikna edecek olanın ABD olmadığını' söyledi. (Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.