Ramazan'da en sağlıklı tatlı dondurma

Ramazan'da en sağlıklı tatlı dondurma

Havaların sıcak olması nedeniyle, Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi şerbetli ve ağır tatlılar yerine dondurma oldu.

A+A-

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tüm dondurma çeşitleri hem çocuklar hem de yetişkinler için çok daha cazip bir tatlı olmaya başladı. Özellikle de Ramazan ayında şerbetli ve ağır tatlılar yerine dondurmayı tercih etmek hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçim olabilir.

RAMAZAN'DA EN İDEAL TATLI: DONDURMA

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu, dondurmanın faydalarına dikkat çekerek özellikle de içinde bulunduğumuz Ramazan ayında ideal bir tatlı olduğunu söylüyor.

3 TOP DONDURMANIN KALSİYUMU 1 BARDAK SÜTLE EŞDEĞER

Kalsiyum, hem kemik ve hem de diş sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Vücut günlük olarak yeterli miktarda kalsiyum almadığında kemiklerden çekilen kalsiyum ile kemik erimesi, diş çürümeleri gibi durumlar kaçınılmaz sonu oluşturuyor. Bununla birlikte yapılan çalışmalar yetersiz kalsiyum alımının yağ hücrelerinde daha fazla yağ depolandığını gösteriyor. Yarım bardak süt ile 120 mg kalsiyum alınırken aynı miktar dondurmayla 150 mg kalsiyum alımı söz konusu. Bu nedenle 3 top dondurmayı 1 su bardağı süt, 1 ince dilim ekmek ve 1 porsiyon meyveye eşdeğer olarak düşünürsek günlük alımda bu tip değişimlerle sağlıklı olarak gönül rahatlığıyla tüketmek mümkün.

KASLARIN DÜZGÜN ÇALIŞMASINI SAĞLIYOR

Sütten elde edilen bir tatlı çeşidi olan dondurmada protein kalitesi oldukça yüksek. Ayrıca A vitamini, B vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi kaynakları da içeriyor. Bu nedenle dondurma kasların düzenli şekilde kasılıp çalışmasına destek veriyor ve böylece doku kaybına engel oluyor.

"RAMAZANDA RAHATLIKLA TÜKETEBİLİRSİNİZ"

İftar sofralarının çeşitliliği yanında bir de üstüne yenen tatlılar, bu dönemde yavaşlayan ve kan şekerinde dengesizlikler yaşayan metabolizma için tehlike oluşturabiliyor. Güllacından, sütlacına; baklavasından revanisine tatlıların, düşmüş kan şekeriyle birlikte çok çekici görünse de bu dönemde özensiz bir şekilde tüketildiğinde; kilo artışı, kan şekerinde dengesizlik, ani acıkma atakları, susama hissi, sinirlilik, gerginlik gibi durumlar yaratması kaçınılmaz. Bu nedenle baklava, revani, tulumba gibi şeker, yağ zengini tatlılar yerine serinletici etkiye sahip glisemik indeksi düşük dondurma, muhallebi, sütlaç gibi tatlı türlerini tercih etmekte fayda var. Aynı zamanda düşük bir kalori değerine sahip olduğundan kilo artışına da neden olmuyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.