Rus uçağı acil iniş yaptı

Rus uçağı acil iniş yaptı

Rusya'da 234 yolcusu ile kalkıştan hemen sonra martı sürüsüne çarpan uçak mısır tarlasına acil iniş yaptı. Motoru durma noktasına gelen uçağı, iniş takımları açılmadan indiren pilotun 'mucize' gerçekleştirdiği yorumu yapılıyor. Kremlin, pilota kahramanlık

A+A-

Rusya'da 234 kişinin bulunduğu bir yolcu uçağı kuş sürüsüne çarpması sonucu mısır tarlasına acil iniş yaptı. Bu esnada 23 kişi yaralanırken, uçağın iniş yapmış olmasının dahi kendi başına bir mucize olduğu yorumları yapıldı.

Rusya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bir kuş sürüsüne çarpması ve motorlarının normal biçimde çalışmayı bırakması nedeniyle başkent Moskova'nın güneydoğusundaki bir mısır tarlasına acil iniş yapan Airbus 321 tipi yolcu uçağındaki 23 kişinin yaralandığını, can kaybı yaşanmadığını söyledi.

Simferopol'e gitmek üzere Moskova'dan havalanan Ural Havayolları uçağının iniş yaptığı mısır tarlası, Jukovskiy Uluslararası Havaalanı'nın 1 kilometre uzağındaki Ramensk bölgesinde bulunuyor. Rus devlet televizyonu da yolcu uçağının kimse hayatını kaybetmeden iniş yapmış olmasını ‘Ramensk'te mucize' diye duyurdu.

Komsomolskaya Pravda gazetesi ise haberlerinde, pilot Damir Yusupov'un uçağı ‘iniş takımları olmadan, çalışmayı bırakmaya yakın bir motor ile mısır tarlasına ustaca indirmiş olmasının bir kahramanlık olduğunu' yazdı.

‘MOTOR KALKIŞ TAMAMLANMADAN ALEV ALDI'

Rus Acil Durum Bakanlığı yetkilileri, uçağın motorunun kalkış henüz tamamlanmadan alev aldığını söyledi.

Uçakta bulunan ancak ismi belirtilmeyen bir yolcu Rus devlet televizyonuna açıklamasında, kalkışından kısa bir süre sonra uçağın korkunç bir biçimde sarsılmaya başladığını söyledi. Burnuna yanık kokusu geldiğini anımsadığını belirten yolcu, iniş yapmalarının ardından herkesin hemen tahliye edildiğini paylaştı.

HAVALANIRKEN MARTI SÜRÜSÜNE ÇARPTI

Rus havacılık ajansı Rosaviatsiya'nın yetkilileri ise yolcu uçağının pistten havalandığı esnada bir martı sürüsüne çarptığını, kuşların bir kısmının uçağın motoruna kaçtığını, bunun da motorun işleyiş biçimini çok ciddi bir biçimde etkilediğini söyledi.

Ayrıca acil iniş sırasında iniş takımlarının kullanılmadığını, mürettebatın motorları da devre dışı bıraktığını belirten Rosaviatsiya Sözcüsü Elena Miheyeva, uçağın gövdesinde yangın çıkmadığı bilgisini de verdi.

​Uçağın acil inişiyle sonuçlanan olayların tamamen aydınlatılabilmesi için özel bir komisyon oluşturulduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Diğer taraftan Rusya'da yayın yapan REN TV, A321 tipi yolcu uçağının kalkışından acil iniş yapışına kadarki sürecin kayda alınmış görüntülerini yayınladı. (Kaynak: Sputnik)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.