Rusya ABD'ye 'misilleme' planlıyor

Rusya ABD'ye 'misilleme' planlıyor

Rusya, ABD'nin kendisine yönelik yaptırımlarına karşılık vereceğini duyurdu. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, 'Rus yaptırımları formüle ediliyor' dedi.

A+A-

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ABD'nin, Ukrayna'daki rolünden dolayı Rusya'ya uygulanacak yaptırımları genişletmesine misilleme olarak ABD'yi hedef alan bir dizi tedbir almayı planladıklarını duyurdu.

Peskov gazetecilere verdiği demeçte, “Yaptırımlara tepki göstermenin ana nedeninin karşılıklılık ilkesi olduğunu söylemeye gerek yok. Uzmanlarımız doğal olarak farklı türdeki Rus yaptırımlarını şu an formüle ediyor ve önerilerde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Sözcü Peskov ayrıca, Kremlin'in önümüzdeki ay Almanya'da düzenlenecek G-20 zirvesi oturumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında geçecek görüşmeyi reddetmediğini fakat henüz ‘somut hiçbir şeye karar verilmediğini' bildirdi.

NE OLMUŞTU?

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisinden (OFAC) dün yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna krizindeki rolü dolayısıyla Rusya'ya yönelik mevcut yaptırımların etkinliğini korumak amacıyla 19 kişi ve 19 kuruluşa daha yaptırım uygulanacağı bildirmişti. Yaptırım listesine alınan kişilerin çoğunu ayrılıkçı ‘Lugansk Halk Cumhuriyeti' ile ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti' yetkilileri oluştururken, listede iki Rus hükümet yetkilisinin de yer alması dikkati çekmişti. (Dış Haberler)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.