Rusya: Ateşkese katılan bölge sayısı 689’a çıktı

Rusya: Ateşkese katılan bölge sayısı 689’a çıktı

Lazkiye bölgesinde 4 yerleşimin temsilcileriyle daha anlaşmaya varıldığını aktaran Rusya'nın Suriye'deki ateşkes izleme merkezi, sürece katılan yerleşim birimi sayısının 689’e yükseldiğini bildirdi.

A+A-

Rusya Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Şam bölgesinin Muaddamiyet el Şih kasabasındaki yasadışı silahlı oluşumlar ve Humus, Halep ve Kuneytra bölgelerindeki silahlı muhalif birliklerin komutanlarıyla yapılan ateşkes görüşmelerinin devam ettiği belirtildi.

ATEŞKES SON 24 SAATTE 61 KEZ İHLAL EDİLDİ

Suriye'deki ateşkesin son 24 saatte 61 kez ihlal edildiği aktarılan açıklamada, yasadışı silahlı oluşumların Halep (39), Şam (12), Lazkiye (4), Hama (5) ve Humus (1) bölgelerindeki yerleşim yerleri ile hükümet ordusu mevzilerine saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi. Suriye ordusu ve Rusya Hava Kuvvetleri'nin muhalif grupların yer alabileceği bölgelere saldırı düzenlemediğini ifade eden merkez, Halep'in cihatçıların kontrolündeki bölgelerinden kaçan siviller için sıcak yemek ve ilk ihtiyaç malzemelerinin dağıtıldığı birimlerin faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

RUSYA'DAN HALEP'E YARDIM

Öte yandan Rus askerlerin Halep'teki bir bölgeye 1.5 ton insani yardım ulaştırdığı belirtildi. Suriye'deki Rus ateşkes izleme merkezi yetkilisi Daniil Rıçkov, “Halep'e insani kargo ulaştırıldı. Yardımlar sivillere, sığınmacılara ve ölen askerlerin ailelerine dağıtıldı. Yardımların ağırlığı 1.5 tondu” dedi.

Rıçkov, zor durumda olan sivillerin sığınmacılar için açılan merkezlere yerleştirildiğini ve 300'e yakın ailenin yiyecek yardımı aldığını da paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.