Rusya'dan ABD'ye: Suriye'de uçan her şeyi vuracağız

Rusya'dan ABD'ye: Suriye'de uçan her şeyi vuracağız

Rusya, bir Suriye jetini vuran ABD'ye sert çıktı. Savunma Bakanlığı, 'Rus kuvvetlerinin görev yaptığı bölgelerde uçan her şeyi artık hedef olarak göreceğiz' açıklaması yaptı.

A+A-

ABD'nin Rakka kırsalında Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş jetini düşürmesi sonrası, Şam yönetimine destek veren Rusya'dan sert bir uyarı geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de kendi kuvvetlerinin görev yaptığı bölgelerde ‘uçan her şeyi' hedef olarak göreceklerini ilan etti.

ANLAŞMA ASKIYA ALINDI

Rusya, ABD yönetimiyle Suriye'de havada çarpışma ihtimalini engellemek için yapılan anlaşmayı da askıya aldı. Bu anlaşma, Trump yönetiminin Suriye'deki Şayrat Hava Üssü'nü vurmasının ardından da kısa süreliğine askıya alınmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, ABD'nin Suriye uçağını vurması öncesi kendilerini bilgilendirmediği de vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon çerçevesinde görev yapan bir Amerikan savaş uçağı dün, Rakka kırsalında Suriye ordusuna ait SU-22 tipi bir savaş uçağını düşürdü. Koalisyondan yapılan açıklamada, uçağın ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki Cedin yakınlarını bombaladığı ve angajman kuralları gereği düşürüldüğü savunuldu. Şam ise uçağın IŞİD militanlarına karşı bir uçuş yaptığı sırada vurulduğunu açıkladı. Suriye devlet televizyonundan yapılan açıklamada, olayın ‘terörle mücadele üzerinde tehlikeli sonuçlar doğuracağı' ifade edildi. Uçağın Suriyeli pilotunun kayıp olduğu belirtiliyor. (Dış Haberler)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.