Rusya ile vizeler kısmen kaldırıldı

Rusya ile vizeler kısmen kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova'da ortak basın toplantısı düzenledi. Putin, Türk firmalarına uygulanan iş vizesi yasağının kaldırılacağını açıkladı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi. İki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından önce iki ülkenin Bakanları yapılan anlaşmaları imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşme 2.5 saat sürdü. Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk firmalarına konulan iş vizesi yasağının kaldırılacağını açıkladı.

Putin'in açıklamalarından satırbaşları:

PUTIN: 1 MİLYAR DOLARLIK ORTAK YATIRIM FONU KURUYORUZ

Sayın Cumhurbaşkanı ile 1 sene içerisinde 4. görüşmeyi yapıyoruz. İkili kilit faaliyetler yeniden başlatıldı. Bakanlıklar arası, parlamentolar, bölgeler arası ilişkiler gelişiyor. Türkiye geleneksel olarak Rusya'nın ticari olarak önde gelen partnerlerinden birisi. Karşılıklı ticaretin ve hizmetlerin artırılmasına yönelik orta vadeli program imzalamış olduk. Yeni ortak yatırım fonu kuruyoruz. 1 milyar dolarlık sermayesi olacak. İlgili anlaşmanın imzalanmasına tanık oldunuz"

"TÜRKİYE TEKRAR GÖZDE ÜLKE HALİNE GELMEYE BAŞLIYOR"

"Bu sene Gazprom büyük bir güzergahı da kuracak. Türk Akımı'ndan bahsediyoruz. Hem nükleer güç santrali hem de Türk Akımı çevre dostu olan iki projedir. Öncelikli hedeflerimizden bir tanesi sanayi ortaklıklarının kurulması. Özellikle ağır sanayi, oto sanayi alanında, kimya, inşaat ve ulaştırma alanında ortaklıkların kurulması planlanıyor. Kültüre alandaki işbirliğini de ele aldık. 2019 senesinde karşılıklı kültür ve turizm senesi olması planlanıyor. Rus turistlerin Türkiye'de güvenli şekilde tatil yapmasını sağlama konusunda görüşmeler yapıyoruz. Türkiye tekrar gözde ülke haline gelmeye başlıyor Rus turistler için"

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.