Rusya, Suriye kongresi için ısrarcı

Rusya, Suriye kongresi için ısrarcı

Rusya, PYD'ye davet nedeniyle Türkiye'nin karşı çıktığı Suriye barış konferansında ısrarcı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konferansın yakın zamanda düzenlenmesini ve BM desteğinin verilmesini umduklarını söyledi.

A+A-

Rusya'nın Suriye'de barış için düzenlemeyi planladığı ancak PYD'nin davet edilmesi sonrası Türkiye'nin tepkisi üzerine ertelendiği belirtilen ‘Suriye halklarının kongresi' tartışma yaratmaya devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘uluslararası bir Suriye barış konferansının yakın zamanda düzenlenmesini umduğunu' söyledi.

Lavrov, 18 Kasım'da Soçi'de düzenleneceği belirtilen kongrenin ertelenip ertelenmediği ile ilgili soruya, resmi bir tarihin zaten açıklanmamış olduğu yanıtını verdi.

Rusya Dışişleri Bakanı'nın açıklamasında en dikkat çekici bölümlerden biri de, Birleşmiş Milletler (BM) ile ilgiyliydi. Rus bakan, BM'nin kongreyi desteklemesini umduğunu söyledi. Suriye muhalefetinin bir bölümü, BM destekli Cenevre sürecinin dışında ve Esad yönetiminin müttefiki Rusya tarafından yürütülecek bir sürece karşı olduklarını açıklamıştı.

Öte yandan, Türkiye de PYD'ye davet nedeniyle kongreye karşı çıkmıştı. PYD ise daveti olumlu karşıladıklarını ve konferansa katılmayı düşündüklerini açıklamakla yetinmişti. (Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.