Saadet Partisi aday listesi belli oldu!

Saadet Partisi aday listesi belli oldu!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

A+A-

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP listesiyle ilgili bir çalışmalarının olmadığını söyledi. Karamollaoğlu, "CHP listesiyle ilgili bir çalışmamız olmadı. Kendi adaylarımızı kendi listemizden gösterdik" dedi.

Saadet Partisi'nde “Liste krizi”

Diyarbakır'da Saadet Partisi'nin 1. sıra adayı olacağına dair söz aldığını ama son dakikada bilinmeyen bir sebeple 2. sıraya alındığını iddia eden Diyarbakır'ın önde gelen isimlerinden Sebğatullah Seydaoğlu, “Bu bana büyük bir ihanet oldu, böylece benim bağımsızlığımı engellediler. Siyasi bir kumpastır bu” dedi. 

24 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde, partilerin aday göstereceği isimler bugün YSK'ya bildiriliyor. 'Millet İttifakı' içinde yer alan Saadet Partisinin Diyarbakır 1.sıra adayının kendisinin olacağını ve bu konuda söz aldığını belirten Diyarbakır'ın önde gelen isimlerinden Sebğatullah Seydaoğlu, fakat ne olduysa son anda 2. sıraya alındığını ileri sürdü. Kendisine bu yapılanın ihanet olduğunu savunan Seydaoğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi'nin önüne gelerek açıklama yaptı. Sebğatullah Seydaoğlu, “Ben yaklaşık 20 gün önce bizzat Saadet Partisi'nin Genel Başkanı ve yardımcılarıyla görüştüm. Müracaatımı yaptım, kendi elleriyle doldurdular benim başvurumu ve imzaladılar. Daha sonra ben paramı yatırdım. Diyarbakır'dan aday olduğumu söylediler. Diyarbakır halkı hepsi benim aday olduğumu duydu” ifadelerini kullandı. 

Fakat listelerin teslim edilmesine 1 saat kala 1. sıraya başkasını alacaklarını ima ettiklerini belirten Seydaoğlu, “Bana büyük ihanet yaptılar. Bu bir zulüm ve haksızlıktır. Ben de bu kararı protesto ediyorum ve evraklarımı yırtıyorum. Bu bana büyük bir ihanet oldu böylece benim bağımsızlığımı engellediler. 2 dönem milletvekilliği yaptım. Siyasi bir kumpastır bu” şeklinde konuştu. 

Sebğatullah Seydaoğlu daha sonra buradan ayrılarak YSK'ya gitti.(İHA)

SAADET PARTİSİ'NİN ADAY LİSTESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.