Saatlerinizi ileri almayı unutmayın!

Saatlerinizi ileri almayı unutmayın!

Yaz saati uygulaması için geri sayım başladı. Bugün saatlerinizi ileri almayı unutmayın.

A+A-
Gün ışığından daha fazla yararlanılması amacını taşıyan, saatlerin bir saat ileri alınması uygulaması 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek.

Buna göre, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatlerin, 31 Mart 2013 Pazar günü saat 03.00'dan itibaren bir saat ileri alınması, 27 Ekim 2013 Pazar günü saat 04.00'dan itibaren de bir saat geri alınması kararlaştırıldı.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre yaz saati uygulaması kapsamında, cumartesi gününü pazara bağlayan 31 Mart gecesi 03.00'ten itibaren saatler bir saat ileri alınacak. Saatler, 27 Ekim 2013 Pazar günü tekrar geri alınacak.

İLERİ SAAT UYGULAMASI NE ZAMAN BİTECEK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''ileri-geri saat uygulaması''nın bu yıl da devam edeceğini, konuyu önümüzdeki yıl tekrar değerlendireceklerini bildirdi.

Yıldız, "İleri saat uygulamasıyla ilgili olarak Bakanlık olarak görüşlerimizi bildirdik. Bakanlar Kurulu'nda diğer Bakanlıklarla beraber bu süreç değerlendiriliyor. Bizim görüşümüz; Enerji tasarrufu açısından artık yeknesak bir hale gelmektir ama bu yıl içerisinde ileri saat uygulamaları yapılacak. Önümüzdeki yıl içerisinde tekrar değerlendireceğiz" açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.