Sağlık Bakanlığı'ndan grip vakaları açıklaması

Sağlık Bakanlığı'ndan grip vakaları açıklaması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, grip vakalarına ilişkin, 'Son 2-3 gündür vakalar, müracaatlarda ciddi bir azalma var. İniş dönemine geçti' dedi.

A+A-

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıya gelişinde gazetecilerin H1N1 vakalarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Grip vakalarının "domuz gribi" diye ayırt edilmesini doğru bulmadığını, her yıl ayrı ayrı etken virüslerle karşılaşılan gribal enfeksiyonlar olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, bu yıl da gribal enfeksiyonlar açısından son 1 aydır yaşanan vaka artışı olduğunu anımsattı.

"GRİP VAKALARINDA AZALMA VAR"

Müezzinoğlu, "Son bir haftadır durağan giden vaka artışı iniş sürecine geçti. Son 2-3 gündür vakalar, müracaatlarda ciddi bir azalma var. Hastanelerdeki yatışlarımızda önemli bir azalma var. Pik dönemi geçtiğimiz hafta itibarıyla durağan döneme geçti. Bugün itibarıyla da iniş dönemine geçti. Şu anda olağanüstü bir sıkıntımız grip vakalarıyla ilgili kalmadı diyebilecek sürece geçtik" dedi.

İSTİRAHAT ÖNERİSİ

Buna rağmen, vatandaşlara hijyene dikkat etmeleri ve kırgınlık hissettiklerinde istirahat önemsemeleri, bol sıvı almaları önerisinde bulunan Müezzinoğlu, son rakamlarla ilgili bir soru üzerine, günlük istatistikleri haftalık olarak Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun yayınladığını, son rakamların açıklanacağını söyledi./AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.