Sanayide kapasite kullanımı yüzde 75'e geriledi

Sanayide kapasite kullanımı yüzde 75'e geriledi

İmalat sanayinde kapasite kullanım oranı ocak ayında yüzde 75,5'e geriledi. Ocak ayı verileri, 2019'un son çeyreğinde başlayan çıkışın tekrar düşüşe geçmiş olduğunu ortaya koydu.

A+A-

Merkez Bankası, imalat sanayinde ocak ayı kapasite kullanım oranını açıkladı. Bir önceki ay yüzde 77 olan oran ocakta yüzde 75,5'e geriledi.

2020 yılı ocak ayında, imalat sanayinde faaliyet gösteren 1784 işyeri tarafından İktisadi Yönelim Anketi'ne verilen yanıtlar toplulaştırılarak değerlendirildi.

Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı (KKO-MA) ise bir önceki aya (yüzde 76,9) göre 1,1 puan azalarak yüzde 75,8 seviyesinde gerçekleşti.

Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı.

Buna göre mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Aralık 2019'da 93,2 iken bu ay yüzde 2,2 artarak 95,2'ye yükseldi.

Ocakta sektörel güven endekslerinden hizmet ile perakende ticarette yüzde 2,2, inşaatta yüzde 14,6 artış oldu.

Hizmet sektöründe geçen aya göre, gelecek 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 1,1 artışla 101,6'yı gördü.

Son 3 aylık dönemde iş durumu endeksi yüzde 2,6 yükselerek 92,2 değerini aldı. Son 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep endeksi de yüzde 3 artarak 91,9 olarak gerçekleşti.(Gazete Duvar - EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.