Sarıyıldız, vatandaşlıktan çıkarılma kararıyla ilgili konuştu

Sarıyıldız, vatandaşlıktan çıkarılma kararıyla ilgili konuştu

Hakkında vatandaşlıktan çıkarılma kararı alınan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız 'Karara şaşırmadım' yorumunda bulundu.

A+A-

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Almanya'ya giden Sarıyıldız'ın da aralarında bulunduğu 130 kişi hakkında çıkarılan kararla ile ilgili şunları söyledi: "15 Temmuz'dan bu yana Türkiye'de hukuk devletinden söz etmek mümkün değildir. Türkiye'de faşizm artık kurumsallaşıyor. Bu kararın Türkiye'nin barış umutlarına da faydası olacağına inanıyorum"

Süheyla Kaplan'ın Birgün'de yer alan haberine göre,

Türkiye'ye dönmeyi düşünüyor musunuz?

şeklindeki soruyu Sarıyıldız şöyle yanıtladı: "Buraya partinin kararı ile ve belli bir misyonla geldim. Türkiye'de özellikle Cizre'de savaş suçlarına tanıklık ettim. Bu şekilde beni ve arkadaşlarımı kriminalize etmeye ve susturmaya çalışıyorlar. Ben bir misyon ile buraya geldim. Bölgedeki savaş suçları ile ilgili BM'ye sayısız belgeler sundum. AKP'nin uygulamalarını teşhir etmemden korkuyorlar. Türkiye'ye dönersem cezaevine girmek beni korkutmuyor. Dışarısı zaten yarı açık bir cezaevi gibi. Partim ne karar verirse o doğrultuda hareket ederim."

Türkiye'de gelecek dönemde barış sürecine devam edilebilinir mi? şeklindeki soruya Sarıyıldız "Türkiye'de şu an öyle bir iklim yok. Ancak eninde sonunda halkın yarısı ölse de oturulması gereken yine bir masa olacak" şeklinde yanıt verdi.

ABD destekli YPG'nin Rakka operasyonu hakkında da konuşan Sarıyıldız şöyle dedi: "Rakka'da son dört-beş yılda bütün dünyayı tehdit eden İŞİD gerçeği var. Türkiye'de AKP iktidarı dolaylı ya da doğrudan IŞİD'e testek vermekte. Şu an ABD'nin de desteğiyle YPG Rakka'ya operasyon başlattı. IŞİD vahşetine en büyük mücadeleyi veren bölgedeki Kürtlerdir. Buna karşı çıkmak Ortadoğu'nun cehenneme çevrilmesi demektir. AKP iktidarı YPG ve Suriye'deki bazı güçlerin bölgede güçlenmesini istememekte ve YPG'yi bir terör örgütü olarak görmektedir. ABD Türkiye'nin müttefik bir ülkesi olmasına rağmen gerek yerel güçler gerekse askeri açıdan YPG'ye destek vermektedir."

Almanya'nın izlediği dış politikayı da eleştiren Sarıyıldız "Almanya liberal bir dış politika izlemeye çalışıyor. Avrupa göç korkusu vesilesiyle Erdoğan'ın bütün şantajlarına boyun eğiyor. Oysa asıl mücadele edilmesi gereken bölgedeki halkların barışını sağlamaktır. Ancak bu şekilde göçn önüne geçebilirsiniz" dedi. Almanya'da YPG'nin 'terör listesine' alınmasını da eleştiren Sarıyıldız, "Almanya'nın bu tutumunu yersiz ve tutarsız buluyorum. Bu karar Türkiye'ye yaranmak için alınmış bir karar. Politik bir karardır" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.