Savunma bakanı istifa etti!

Savunma bakanı istifa etti!

Fransa Savunma Bakanı Goulard yolsuzluk iddiası üzerine istifa etti. Hakkında dava açılabilir.

A+A-

Fransa Savunma Bakanı ve eski Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Sylvie Goulard hakkında çıkan yolsuzluk iddiası nedeniyle istifa etti. AP'de çalıştığı süre zarfında hükümet fonunu farklı amaçlarla kullandığı ve ailesini Parlamento'da işe aldığı öne sürülen Goulard, kendini savunmak için görevinden çekildiğini duyurdu.

Goulard istifa konuşmasında, “Savunma titiz bir görev. Hayatlarını tehlikeye atan kadın ve erkeklerin hizmet ettiği ordunun onuru kendisi ile ilgili olmayan tartışmalara karışmamalıdır” ifadelerini kurtardı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'ın Yürüyüş (En Marche) Partisi ile ittifak yapan Demokrasi Hareketi (MoDem Partisi) üyesi olan Goulard ve başka parti üyeleri, AP'den aktarılan fonu kendi parti yapılanması için kullanmakla suçlanıyor. Böylece Demokrasi Hareketi'nin cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Emmanuel Macron'ın partisi ile ittifak yapmasıyla Savunma Bakanlığı'na atanan Goulard görevinde sadece bir ay kaldı.

Başkan Macron'un yolsuzluğa açtığı savaşın arkasında durduğunu vurgulayan Goulard bu uğurda üzerine düşen vazifeyi yerine getirmekten çekinmediğini vurguladı. Goulard, “Başkan Fransa'da reform yaparak kamu kuruluşlarına olan güveni  tekrar oluşturmaya kararlı. Reform ajandası kişisel bütün kişisel kaygıların önünde. Bu yüzden başbakanın da onayı ile cumhurbaşkanına hükümetten ayrılmak istediğimi söyledim” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Le Roux da lise çağındaki iki kızını danışman olarak çalıştırarak yolsuzluk yaptığı iddiaları üzerine Mart ayında istifa etmişti. Geçtiğimiz ay başkan olan Macron, ‘politika arenasında temizlik yapma' sözü vermişti ve politikacıların kendi ailelerinden ya da yakınlarından insanları işe almasına engel olacağını dile getirmişti. (gazeteduvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.