Şemdinli’de kar esareti: İlçeye ulaşımın sağlandığı tek karayolu kapandı

Şemdinli’de kar esareti: İlçeye ulaşımın sağlandığı tek karayolu kapandı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 70 santimetreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle hayat adeta durma noktasına gelirken, ilçeye ulaşım sağlandığı tek karayolu olan Yüksekova-Şemdinli karayolu da kapandı.

A+A-

Şemdinli ilçesinde iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığı ilçede, vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken karı kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışıyor. Okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklar kardan adam yaparak eğlenceli vakit geçirirken, birçok köyde ise elektrik kesintisi yaşanıyor.

Ulaşımın sağlandığı tek karayolu da kapandı

Birçok köy yoluyla birlikte ilçeye ulaşımın sağlandığı tek karayolu olan Şemdinli-Yüksekova karayolu da kardan dolayı ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Mehmet Şerif Bay isimli vatandaş, dün akşam saatlerinde başlayan karın sabaha kadar yağdığını söyledi. Kar kalınlığının Şemdinli'de 70 santimetreye ulaştığını ifade eden Bay, ilçede hayatın adeta durma noktasına geldiğini kaydetti.

Öğrencilerden Sezer Bay ise okulların kar yağışından dolayı tatil olduğunu ve bundan dolayı babasına yardım ettiğini belirterek, "Sabah kalktığımda her yer bembeyaz olmuştu. Evimizin önüne çok kar yağmıştı. Ben de babama yardım ediyorum" dedi.İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.