Sertip ve Ferheng Dara'yı binler uğurladı

Sertip ve Ferheng Dara'yı binler uğurladı

İran'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Yüksekova VEDAŞ İşletme Şefi Sertip Dara ve amcaoğlu Ferheng Dara son yolculuklarına uğurlandı.

A+A-

Urumiye-Esendere karayolunun Çara mevkiinde meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden Sertip Dara (36) ve amcaoğlu Ferheng Dara'nın (39) cenazeleri, İran'daki Urumiye Devlet Hastanesindeki otopsi işlemlerinin ardından Esendere Sınır Kapısından alınarak Yüksekova'ya getirildi.

İlçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Beşbulak (Dara) köyüne getirilerek cenazeler, burada yapılan dini vecibelerin ardından gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Sertip Dara ve Ferheng Dara'nın ani ölümü sevenleri ve ailesini yasa boğarken, nişanlı olduğu öğrenilen Sertip Dara'nın nişanlısı cenaze töreninde sinir krizi geçirdi.

Cenaze törenine HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari eski milletvekili Esat Canan, kanaat önderleri, HDP Yüksekova İlçe Başkanı Hüsnü Beşer, DBP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Reşit Güneç, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Yavuz Özcan, VEDAŞ Bölge Müdürü Emrah Okuducu, VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, Hakkari ve ilçelerindeki VEDAŞ çalışanları ve çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişi katıldı.

001002003

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.