Suriye'den ABD'ye yanıt: Açık bir saldırı!

Suriye'den ABD'ye yanıt: Açık bir saldırı!

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Suriye'de sınır gücü oluşturma kararına ilişkin açıklamada bulundu. ABD’nin bu girişimi “Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik açık bir saldırı ve uluslararası kanunlara ihlal” olarak nitelendirildi.

A+A-

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Suriye sınırında "sınır güvenliği gücü" kuracağını açıklamasına sert tepki gösterdi.

ABD'nin açıklamasının şiddetle kınandığının belirtildiği açıklamada, "Bu girişimin bölge ülkelerini parçalama, gerginlikleri tırmandırma ve krizlerin çözümünü engelleme amacı taşıdığı" belirtildi.

SANA'ya yapılan açıklamada, ABD'nin bu girişimi “Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik açık bir saldırı ve uluslararası kanunlara ihlal” olarak nitelendirildi.

Bakanlık, ABD destekli milis grubunda yer alacak Suriye vatandaşlarının vatan haini olarak görüleceğini ve bu kişilere yönelik muamelenin de buna göre olacağını belirtti.

Açıklamada, "Suriye, ABD'nin ülkenin kuzeydoğusunda bir silahlı milis grubu kurma kararını kararlılıkla kınıyor. Bu adım, Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik açık bir saldırı" denildi.

Suriye Dışişleri'nden bir resmi kaynak, uluslararası toplumu ABD'nin bu adımına karşı çıkmaya ve Washington yönetiminin politikalarında hakim olan tahakküm zihniyetine ve kibre son vermek için harekete geçmeye davet ettiğini vurguladı.(Dışhaberler)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.